5.5.2018

Proteiinileivokset härkäpapujauhoilla

Kaupallinen yhteistyö Karviaisten tilan kanssa


Härkäpapujauhosta tehtyä marjapiirakkaa maistoin aikoina Turun messuilla. Siitä lähtien halusin kokeilla suklaista leivosta härkäpapujauhojen kanssa ja nyt kun oli tarvetta leipoa tyttären konsertin puhvettiin jotain gluteenitonta, tuli ajatus tehdä unelmaleivos juuri tänään.


Minua varoitettiin, että jauhot ovat hieman kitkerän makuisia, joten laitoin isoon leivosmäärään vain 2,5 dl härkäpapujauhoja. Maistelun jälkeen voin sanoa, että leivokset olivat tosi maukkaita, karkea härkäpapujauho antoi pähkinäisen fiiliksen, kun sitä söin. Voin kuitenkin sanoa, että ensi kerralla käytän ainakin puolet jauhoista härkäpapujauhoja. Suosittelen sinullekin.


Proteiinileivokset
 (42 palaa)




suklaataikina:

10 kananmunaa
8 dl kookossokeria
10 dl soijajauhoja
2,5 dl härkäpapujauhoja
2 1/2 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
400 g kermaviiliä
2 dl kiehuvaa vettä
4 dl rypsiöljyä




juustokakkumassa:

800 g itse tehtyä ricottajuustoa (ohje tässä: klik!
(voit toki käyttää kaupan ricottajuustoa tai vaihtoehtoisesti maustamatonta tuorejuustoa)
2 dl kookossokeria
4 rkl vaniljasokeria
4 kananmunaa





Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
Kiehauta vesi ja lisää se kermaviilin joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
Notkista tuorejuusto kulhossa vatkaamalla sähkövatkaimella. Lisää joukkoon sokeri ja kananmunat. Sekoita hyvin ja nosta sivuun hetkeksi.
Vatkaa isossa kulhossa kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet vuorotellen kermaviiliseoksen ja öljyn kanssa. Sekoita tasaiseksi. 
Kaada noin 3/4 osaa suklaataikinasta leivinpaperilla vuoratulle syvälle uunipellille. Lusikoi päälle juustokakkumassa. Lusikoi lopuksi vielä loput suklaataikinasta.
Paista leivosta uunissa noin 60 minuuttia 175 asteessa. Peitä leivosta toisella leivinpaperilla, niin leivonnaisen pinta ei pala.




4 kommenttia:

  1. Hyvän näköistä .Minäkin postasin juustokakkubrownieista juuri ennen Suomen matkaa, tosin eri ohjeella. Härkäpapujauhoja en olekaan kokeilut. Kivaa viikonloppua Sanja❤

    VastaaPoista
  2. Pitää katto. Rakastan juustokakkuja ja leivoksia. Tosi kiva kun olemme nähnyt taas. Toivottavasti olet nauttinut aikasi Suomessa.

    VastaaPoista
  3. Voi miten herkullisen näköisiä leivoksia olet tehnyt. Uskon, että maku on tosiaan pähkinäinen, koska jostain kuulin, että pavut ja pähkinät ovat sukulaiskasveja.
    Aurinkoista viikonloppua Sanja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leivokset olivat oikea hitti konsertin puhvettissa. Maistoivat kaikille.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...