7.2.2018

Punaviinipaisti

Punaviinipaisti

Klassinen, lihaisa punaviinipaisti korvaa hyvin perinteisen karjalanpaistin juhlissa kuin juhlissa. Liha hautuu pitkään uunissa ja maustuu ihanaksi, mausteiden ja punaviinin ansiosta. Näin valmistettu paisti sopisi jopa valtion vieraille.

1 kg paistilihaa, kuutioituna
3 rkl oliiviöljyä
3 porkkanaa, kuutioituna
3 sipulia, kuutioituna
4 valkosipulinkynttä, silputtuna
3,5 dl punaviiniä
1 prk tomaattimurskaa
2 lihalientä (fondi tai kuutiot)
1 laakerinlehti
10-12 kokonaista mustapippuria
1-2 suolaa
viimeistelyyn:
paistettuja herkkusieniä


Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanlaittoa. Paista lihakuutiot neljässä tai viidessä erässä, jotta pannu ei jäähdy liikaa. Näin lihat ruskistuvat kunnolla, ja saat makua myös pannun huuhteluliemeen, joka käytetään kastikkeeseen. Siirrä liha pataan.

Kuullota sipulia ja porkkanoita pannulla muutama minuutti. Lisää pataan valkosipulisilppu ja kuullota vielä hetki. Lisää ne pataan.

Lisää pataan lihafondit ja mausta suolalla. Lisää mustapippurit ja laakerinlehti.

Kiehauta pannulla punaviini ja tomaattimurska. Kaada liemi pataan, peitä kannella ja hauduta uunissa 170 asteessa 3 tuntia. Viimeisen tunnin aikana voit halutessasi lisätä pataan paistetut herkkusienet.



Lisää inspiroivia ohjeita löydät täältä:
http://starbox.fi/sokerivaltakunnankuulumisia

Pssst!

Seuraathan herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa?

1 kommentti:

  1. Kylläpä näyttääkin herkulliselta. Tykkään erityisesti talvella erilaisista pataruoista <3

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...