Kroatian luumupiirakka (Croatian plum tart)

25.9.2017


Yksi lempiherkustani kotiseudultani on luumupiirakka mascarponen ja hunajan kanssa. Toinen on viikunapiirakka. Sitä minä leivon huomenna! Entä sinä?


Murotaikina:
125 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria


Täyte:
500 g mascarpone juustoa
6 rkl hunajaa
7-8 luumua
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon yksi kananmuna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää seos muutamassa erässä taikinaan. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan.
Kauli taikina ja laita vuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita mascarpone ja hunaja keskenään.
Halkaise luumut ja poista kivet.
Kaada täyte pohjan päälle ja asettele luumut.
Paista 200- asteisen uunin keskitasolla 25-30 minuuttia kauniin väriseksi.
Jäähdytä ainakin huoneenlämpöiseksi ennen kun rupeat leikkamaan.





Ei kommentteja

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.