Äitienpäivän brunssi

11.5.2017

Kun kaksi äitiä lyö päät yhteen miettimään minkälainen täydellinen äitienpäivä pitäisi olla, lopputuloksen on pakko olla hyvä. Siksi lähdin Imatran Citymarketiin vaihtamaan kuulumisia kauppias Sirpa Tujulan kanssa. Linjamme olivat samat: yhdessäolo ja äitien hemmottelu heti aamusta.
Sirpan perhe huolehtii, että Sirpa-äiti saa rauhallisen kahvihetken. Perhe ja suku ovat se tärkein, sukurakkaus, sisarukset ja heidän perheet… ”Aikuisena osataan asettaa kaikki arvot kohdalleen”, sanoo Sirpa.
Mietimme, minkälaisen äitien hemmottelun voisimme vinkata lukijoille ja K-Citymarketin asiakkaille. Jokaisella perheellä ei välttämättä piileskele leipuri- tai kokki-isä ja keittiön taidolla varustetut teinit, joten päädyimme yksinkertaiseen mutta oikein herkulliseen brunssiin, jota voit luoda ilmankin suurta vaivaa ja suurta keittiötaiteilua.
Kannattaa muistaa äitiä kukilla myös. Imatran K-Citymarketista löydät varmasti jotain omalle äidillesi sopivaa.


En voinut olla huomamatta, että minun lempihyllykön viereen (Fazerin suklaapiste, tästä jo kirjoitin aikaisemin tässä)


ilmestyi nyt toinen suosikkini: Pauligin kahvihylly. Mainio lahjaidea! Jos on kiire, muutamassa sekunnissa saat napattua mukaan äidille suklaata, kahvia ja kukkia. Jos aika riittää ja järjestät äidille rauhallisen brunssin, muista ottaa mukaan New York kahvipaketti, sillä se on paras vaihtoehto brunssille!


Pitää muistaa myös, että jos et innostu kokkaamisesta niin Imatran K-Citymarketin palvelutiskistä saat vaikka mitä valmista. Citymarketin henkilökunta sekä kauppiaat itse ovat aina valmiina auttamaan ja neuvomaan asiakkaita.


Paistopisteestä saat uunituoreita herkkuja, sekä makeaa, että suolaista. Maistoin ensimmäisen kerran Imatran lepuskoja, joita en voi muuta kuin suositella - varsinkin äitienpäiväbrunssille.






Ja brunssille suosittelen tälläisen Menun:
-Valkosuklaariisipuuro
-Täytetyt croissantit ja savulohilevite
-Täytetyt kanamunat
-Oreo-Nutella Charlotte
-Juustolautanen (ranskalainen Gruyére, espanjalainen Mancego tai joku muu teidän äidin lempijuusto)
-Hedelmälautanen (vesimeloni, hunajameloni, viinirypäleet)
-Mansikoita, vadelmia, karhunvatukoita
-Croissanteja, lepuskoja ja muita tuoreita leivonnaisia
-Graavilohta
-Kylmäsavulohta
-Minitomaatteja ja minikurkkuja




Juomasuositus:
Ahvenanmaan Amalias mansikkalimonadi
New York brunssikahvi
Ideana on se, että kaikki voi tehdä jo edellisenä päivänä ilman suurta vaivaa. Näillä yksinkertaisilla ohjeilla onnistut varmasti!






Valkosuklaariisipuuro
(6 annosta)
Aamupuuron voi tarjota myös kylmänä ja makeana. Tämä herkku muistuttaa riisifruttia, mutta valkosuklaan ansiosta, tämä on paljon parempi. Valkosuklaariisipuuro sopii hyvin sekä aamupalaksi, että jälkiruoaksi. Kun kerran maistat sitä, varmasti teet sitä useamminkin.
250 g puuroriisiä
1 l täysmaitoa (suosittelen Valion kiehumaitoa, koska… ”helppo keittää, vaikea polttaa”, sopii myös aloittelijalle)
2,5 dl kuohukermaa
200 g valkosuklaata
200 g mascarponea
mansikoita ja muita marjoja
Pese riisi ja laita se kattilaan. Lisää maito ja anna kiehua. Pienennä lämpötila ja anna keittyä hiljalleen 30-35 minuuttia. Lisää kuohukerma, sekoita ja ota pois liedeltä. Anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin aamuun asti.
Aamulla:
Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja lisää notkistettu mascarpone. Sekoita tasaiseksi ja sekoita riisipuuron kanssa. Ripottele päälle marjoja koristeeksi ja tarjoile puuron kanssa lisää marjoja tai hyvälaatuinen hillo.




Täytetyt croissantit (Savulohilevite)
Levite riittää 5-6 croissantin täytteeksi ja sitä riittää vielä lepuskojen ja leivän kanssa tarjottavaksi!
250 g savulohta (esim. Puumalan loimulohta)
150 g kylmäsavulohta
1 prk katkarapun makuista tuorejuustoa
1 prk yrttimakuista tuorejuustoa
1 prk yrttimakuista creme fraichea
1 ruukku ruohosipulia
tuoretta tilliä
Pirkan pieniä mustia oliiveja oliiviöljyssä
Revi savulohi haarukalla kulhossa ja lisää tuorejuustot. Sekoita tahnaksi. Lisää hienonnettu kylmäsavulohi ja hienoksi pilkottu ruohosipuli. Viimeisenä lisää creme fraiche ja sekoita tasaiseksi. Lisää kokonaiset oliivit ja sekoita kevyesti. Säilytä tahna jääkaapissa ja täytä croissantit juuri ennen tarjoilua. (Halkaise tuoreet croissantit ja täytä ne tahnalla.)




Täytetyt kananmunat
Keitä 1-2 kanamunaa syöjää kohti. Tässä ohje 6-lle munalle.
6 kanamunaa
3 rkl majoneesia
½ ruukkua tuoretta persiljaa
1 murskattu valkosipulikynsi
värikästä salaattisekoitusta tarjoiluun
Keitä munat kovaksi ja jäähdytä. Halkaise munat puoliksi ja irrota keltuaiset varovasti. Soseuta ne haarukalla kulhossa, lisää hienonnettu persilja, murskattu valkosipuli ja majoneesi. Sekoita tahnaksi ja täytä munan kolot. Pidä täytetyt munat jääkaapissa tarjoiluun saakka.



Oreo-Nutella Charlotte
4 pkt Oreo-keksejä
500 g mascarponea
4 dl vispikermaa
½ pussia vaniljakastikejauhetta
3 rkl Nutellaa
1 dl maitoa
Vatkaa kerma ja juusto vaahdoksi ja loppuvaiheessa lisää vaniljakastikejauhe ja vatkaa voimakkaasti. Lisää Nutella ja sekoita se täytteeseen lastalla kevyesti, muutamilla siirroilla, niin että täytteestä tulee värikäs.
Laita maito kulhoon ja lämmitä. Vuoraa sopivan kokoinen kulho tuorekelmulla. Kostuta keksin toinen puoli nopeasti kuumaan maitoon ja asettele kelmulla vuorattuun kulhoon.
Kaada täyte kulhoon ja asettele päälle Oreo-keksit. Painele kevyesti ja laita jääkaappiin yön yli hyytymään.
Aamulla irrottele Charlotte kelmun avulla kulhosta nostamalla kelmun reunoja varovasti. Ota kakku käsiin ja kumoa lautaselle. Koristele kermavaahdolla ja mansikoilla.





Ei kommentteja

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.