Pasha-semifreddo

13.4.2017

En ole koskaan maistanut pashaa. Tänä vuonna mielenkiintoni heräsi ja päätin käydä ostamassa. Onneksi kerroin suunnitelmastani kaverille ja sain heti neuvon, ettei kannata ostaa sitä valmiina. Pasha on parasta, kun sen tekee itse.

No, lähdin sitä tekemään ja tein niin ison satsin, että  tuunasin sitä vielä trifleksi. En osaa tehdä mitään simppelisti. Enkä ilman värejä…Se on vaan minä!

Ihastuin pashaan. Se on niin raikas, mutta tuhti jälkiruoka. Sitä ei kannata syödä paljon… Vasta seuraavana pääsiäisenä! Siihen asti pidän taukoa. Miksi se olisi ongelma? Olen pärjännyt ilman pashaa kaikki nämä vuodet.

Kävin tsekkaamassa mikä on tämän kuukauden leivontafoorumin haaste. Se oli Pääsiäinen kauppalistan mukaan !

Listan mukaan: Pasha. Mitä minä teen?  Halusin jotain pientä, pashamaista ja muistin viime kuukauden leivontafoorumin palkinnon: Zen muotti, munanmuotoinen. Ohjeessa lukee, että muotin avulla voi tehdä semifreddoa… Pasha-semifreddo! Meillä on suunnitelma.

Toteuttaminen oli helppoa, mutta lopputuloksessa kuplia. Ensi kerralla olen varovaisempi.

Ensi kerralla? No niin, en taida odottaa seuraavaan pääsiäiseen, että tekisin pashaa. Pasha-semifreddo saattaa maistua koko kesän.

Entäs sinulle?


50 g voita
0,5 dl sokeria
1 luomu keltuainen (mahdollisimman tuore)
100 g maitorahkaa
1/2 luomusitruunanmehu ja -kuori
1,5 dl kuohukermaa
1/2 rkl vaniljatahnaa (tai vaniljasokeria)
0,5 dl rusinoita (pilkottuja)

Raasta sitruuna.

Purista sitruunasta mehu.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Vatkaa sokeri ja voi. Lisää keltuainen ja vatkaa hyvin. Lisää rahka ja vaniljatahna. Sekoita. Lisää sitruunankuori ja -mehu ja vatkaa tasaiseksi. Lisää kerma ja pilkotut rusinat. Sekoita kaikki lastalla tasaiseksi. Laita jäätelömuotiin ja pakasta noin puoli tuntia. Tarjoa heti. Ilman koristeita. Vähemmän on enemmän. Vai onko???



4 kommenttia

  1. Pasha on hyvää oma tekemänä, mutta kaupan on vielä parempaa. ;)

    VastaaPoista
  2. Herkulliselta näyttää. En olekaan moneen vuoteen syönyt pashaa. Helsingissä asuessa, ystäväni äiti teki aina pääsiäisenä pashaa ja minäkin sain siitä osani. Tykkäsin!

    VastaaPoista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.