Kolmen viljan omppupiirakka

8.3.2017

Olethan joskus lukenut blogissani tarinan ikuisesta rakkaudesta? Jos et ole, löydät sen tästä!

No miksi minä haluan, että luet sen? Huomasitko kommenteissa, että joku laittoi viestin mistä se rakkaus löytyy? Ja nyt minä haluan  kertoa teille kuinka  tämä tarina oikeasti jatkui…

Otimme yhteyttä Jojo-hevosen uuteen omistajaan, joka on meidän Amraa vuotta vanhempi tyttö. Tytöt sopivat treffit ja näin syntyi uusi ystävyys. Amra toki pääsi rakkaan hevosen luokse, mutta vielä parempi, sai ihanan uuden ystävän. 
Tytöllä on ihanat vanhemmat, joten minäkin sain uuden ystävän.

Hiihtolomalla Amra vietti muutaman päivän ystävänsä ja rakkaan hevosen luona ja minä hain hänet sieltä pois. Taas vietimme ihanan kahvihetken ja herkuttelin kunnolla. 


Jo viime kerralla ihastuin Satun Makiat-leipomon Perunalepuskoihin, joten tytön äiti oli  hakenut niitä nytkin. Ne ovat aivan ihastuttavia. Sen lisäksi suureksi herkuksi todettiin Omena-rahkapiirakka; pehmeä, mehevä, sopivasti makea, sitruunainen, vaniljainen, omenainen... Ja vielä Reikärontti… Jos olet ajamassa 6-tiellä Kouvolan ja Lappeenrannan välissä, älä aja tämän leipomon ohi!

Juuri tämä omena-rahkapiirakka on inspiroinut minua tekemään oman versioni. Yllätys yllätys! Oma versioni syntyy helpolla, vaikka olisikin ohje. Nyt ilman ohjetta, makumuistin mukaan, se oli vielä helpompaa.
Piirakassa oli ihana, pehmeä, vaalea muropohja, mutta itse haluisin tehdä sen tummempana, joten tein muropohjan kolmesta viljasta. Täytteen sain tosi lähelle aitoa piirakkaa, kuten myös omenakuorrutteen. Ja jos pohjani ei olisi reunoista pikkasen palannut, se olisi varmasti täydellinen. 
Näin se oli vain superhyvä!



Kolmen viljan omppupiirakka

Pohja:

1 dl ruisjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1.5 dl vehnäjauhoja
150 g voita (huoneenlämpöisenä)
1,5 dl siirappia (käytin Cane-siirappi)

Sekoita taikina-ainekset ja levitä vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Täyte:

400 g rahkaa
100 g creme-fraichea
1 dl vaalea siirappia
2 kananmunaa
1 rkl vaniljatahnaa
yhden luomusitruunan kuori

Sekoita kaikki täyteainekset yhteen ja kaada piirakan pohjan päälle. Paista 200 asteessa 35 minuuttia.
Kun piirakka on jäähtynyt, tee kiille.

Päälle:

2 omenaa 
1 rkl kanelia
1 dl hyytelösokeria 
2 dl vettä

Kuutioi omenat ja ripottele päälle kanelia. Laita piirakan päälle. Keitä kiille vedestä ja hyytelösokerista pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada omenoiden päälle.






2 kommenttia

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.