Juustokakku trifle

25.2.2017

Lahdin pitkästä aikaa taas kerran innostuneena salaiseen leivontarinkiin. Kannatti! Salainen leivontaystäväni ilahdutti minua sekä ihanalla paketilla, että ihanilla ohjeilla.

Ohjeet ovat monistettu jostain leivontakirjasta, jota minulla ei ole ja salainen leivontaystäväni on hyvin tutkinut minun blogiani ja intohimojani, ja niin lähettänyt minulle toinen toista houkuttelevampia juustokakkupohjaisia herkkuohjeita.

Ihastuin trifle-tyyliseen juustokakkuun lasissa ja kävin kirpparilta etsimässä sopivia hienoja laseja. En meinannut löytää mitään, mutta yhtäkkiä huomasin tämän ihanan jalallisen kulhon ja tajusin, että tämä on jopa parempi kuin se, mitä alun perin halusin.

Seuraava ongelma oli tuoreet mansikat. Herkku ei ollut tarkoitettu koristeeksi, vaan nautittavaksi, joten tuoreet mansikat ovat poissuljettu vaihtoehto. Tällä hetkellä myynnissä olevat mansikat tuskin tuovat mitään muuta nautintoa kuin visuaalista. Oli pakko käyttää pakastettuja.

Ohjetta en voinut seurata orjana muutenkaan, kun kulhoni oli toooosi iso, joten käytin sitä ideana ja loput keksin itse. Taas kerran onnistuin.


Pohja:
2 pkt Oreo keksejä

Täyte I:
800 g pakastemansikoita
1 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
2 liivatelehteä

Täyte II:
4 dl kuohukermaa
250 g mascarpone juustoa
2 dl creme-fraichea

Lämmitä jäiset mansikat ja vesi kiehuvaksi. Jos käytät ulkomaisia mansikoita, keitä seosta 3 minuuttia. Lisää hyytelösokeri ja sekoita hyvin. Jäähdytä haaleaksi.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan pariksi minuutiksi. Kaada vesi pois ja sulata liivatelehdet mikrossa (30 sekuntia/750W). Kaada sulatetut liivatteet mansikoihin ja sekoita hyvin. Anna hyytyä jääkaapissa noin puoli tuntia.

Poista kekseistä sisus ja laita se kulhoon talteen. Murskaa keksit, sulata keksitäyte mikrossa (n.1 minuutti/750W) ja kaada keksimurujen päälle. Sekoita hyvin.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa mascarpone ja creme-fraiche. Lisää vatkattu kerma ja sekoita varovasti. Halutessasi, voit lisätä 1-2 rkl tomusokeria. Minusta on parempi ilman.

Laita kulhon pohjalle noin puolet keksimurusista. Laita noin puolet juustoseoksesta. Laita viimeiseksi puolet mansikkaseoksesta ja toista kerrokset.

Nauti kylmänä!





8 kommenttia

  1. Todella upean ja juhlavan näköinen herkku.
    Mukavaa lauantai-iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi. Hyvää alkaava viikoa sinulle ;)

      Poista
  2. Näyttää niin älyttömän hyvältä :P on tuossa syötävääkin ollut =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin luulin, että tätä on paaaaljon, mutta meni hetkessä :)

      Poista
  3. Ohjeet ovat Hannah Milesin Juustokakut- kirjasta. Tulit heti mieleen kun näin tämän ihanan kirjan :)
    T:slysi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanat ohjeet. Pitäisi tehdä lisää :) Kohta on tulossa pääsisäisversio ;)

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kiitos! Aina on hyvä kun yhdisty maukas, näytävä ja helppo samassa ohjeessa :)

      Poista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.