Hiihtoloma menovinkki: Fazerin vierailukeskus

27.2.2017
Etelässä hiihtoloma on jo loppumassa, mutta meillä muilla vasta alkoi. Jos et ole lähtenyt reissuun, etkä kummempia suunnitelmia ole tehnyt, Fazerin vierailukeskus on paikka, jonne voit mennä ilman ajanvarausta. Ottaa lapset mukaan ja astua makeaan, suklaiseen maailmaan. Yksi päivä riittää ja vierailu jää muistiin pitkään. Itse kävin ennakkoavajaisissa 30.9. tyttäreni kanssa ja vieläkin molemmat muistamme hyvin ja suunnittelemme uutta käyntiä. Ehkä jo nyt, hiihtolomalla. Halataan jos törmätään!


Jos et törmää minuun, sinua heti ovelta tervehti ihana pupu, joka on tehty aidoista munankuorista, joista tehdään Mignon suklaamunia. Ylimääräiset munankuoret ovat näin pelastettu joutumasta biojätteeseen. Pupun rakentamiseen on käytetty 9330 munankuorta ja sen paino on noin 100 kg

Pupun seurassa maistuu alkoholiton kuohari.
Heti aulassa on mahdollisuus päästä trooppisiin tunnelmiin kasvihuoneeseen, jonka lämpötila on noin 25°. Opastuskierroksen aikana ehti tulla jo kuuma.

Kuvassa kaakaopuut. Ei riitä Fazerin tuotantoon, mutta riittää ihailuun. 


Samasta kasvista saa musta-, valko- sekä viherpippuria riippuen kypsennysvaiheista.

Orkideasukuinen vaniljakasvis.


Vierailukeskuksessa pääset tutustumaan suosikkiin Fazer siniseen valmistelulinjaan pienosmallina. Siinä on esitetty koko prosessi, alusta loppuun.





Tehtaan historiaan ja nykypäivän tiloihin pääset kurkkaamaan eri laitteiden avulla.



Kuvassa suklaa 3D-tulostin, jota tutkin tarkasti :D
3D-tulostimella tehty esittely kaakaon tuotannosta sekä missä kaakaota kasvatetaan. 




Äänieristetty huone, jossa voi nauttia musiikista ja rentoutua.
Esittely Fazerin historiasta vanhojen pakkauksien kautta.


Tässä huoneessa on koottu kaikki raaka-aineet, joita Fazerin tuotannossa käytetään.






Bryssellissä on Atomium, Vantaalla Fazerin karkkipuu.


Saa napostella.

Opimme letittämään taikinaa.

Karkkipylväitä.



Fazerin maitosuklaa on erittäin terveellinen -vanhan mainoksen mukaan, Taidan vielä uskoa.

Ravintoarvopiste, jossa pääset suunnittelemaan terveellisen annoksen ja annat sen robotille arviotavaksi.

Kuvassa Fazerin historialliset henkilöt ja nykytyöntekijät.
Fasaanit ovat tuttu aihe Fazerille, johtuen siitä, että Karl Fazer oli kova metsästämään. Hän yhdessä Mannerheimin kanssa toi fasaanit Suomeen.

Mikkeliläisenä, olin erittäin kiinnostunut Karl Fazerin ja Mannerheimin tarinasta ystävyydestä ja Karl Fazerin kuolemasta Mannerheimin syliin.

Kahvilan puolelta löytyy kassakone ensimmäisestä Fazerin kahvilasta.

2 kommenttia

  1. Meidän poika on menossa huomenna tuonne Fazerille luokkansa kanssa.
    Kivan näköinen paikka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mahtava luokkaretki. Valmistaudu kuuntelemaan pitkääääääää 😉

      Poista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.