4.1.2017

Maailman nopein Snickers-kakku



Uudenvuoden aattona iski himo: Snickers-kakku.

Kello oli jo pitkästi yli neljän ja minä mietin, miten saisin Snickers-kakun valmiiksi ennen kuin vuosi vaihtuu.

Amra ehdotti Brownies-tyylistä suklaapohjaa ja tiesin heti mikä voisi toimia. Kaapista löysin testattavaksi saatua Marks&Spencerin ihanaa maapähkinävoita. Sitä oli vain testattu, joten purkki oli melkein täynnä sopivasti suolaista maapähkinävoita. Voi oli täynnä maapähkinärouhetta, joten kokonaisia maapähkinöitä ei tarvinnut ollenkaan. Säästyi aikaa pähkinöiden hakkaamisesta!
Kaapista löytyi myös purkki valmiiksi keitettyä, kondensoitua maitoa: täydellinen kinuski.
Suklaata ja kermaa meillä on aina, joten ei hätää.

Nopeasti sain kaiken valmiiksi (muun ruoan valmistumisen ohella). Kakku oli täytetty jo ennen kuutta ja ehtinyt hyvin kovettua jääkaapissa. Kuorrutteen tein noin kymmeneltä ja ehdin hyvin jopa vähän koristella kakkua juhlavammaksi.

Kiireestä huolimatta, tämä oli ehkä paras uudenvuoden kakku ikinä!



Brownies pohja:
(28 cm kakkuvuoka)

5 kananmunaa
4 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
5 rkl tummaa kaakaota
300 g voita
2 dl vettä

Täyte:

1 prk maapähkinävoita (chrunchy, esim. Marks & Spencer)
1 prk kondensoitua maitoa (valmiiksi keitetty)

Kuorrute:

200 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa

Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen. Vuoraa kakkuvuoka paperilla.
Sekoita vehnäjauhot, kaakao ja leivinjauhe keskenään.
Sulata voi.
Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
Vatkaa sulatettua voita ja vettä hetki. Sekoita muna-sokeri seokseen. Lisää jauhot ja vatkaa pienellä nopeudella vain sen verran, että taikina sekoittuu.
Kaada vuokaan ja paista noin tunti. Kokeile tikulla.

Kun pohja on hieman jäähtynyt, leikkaa se kolmeen osaan.

Levitä pohjan päälle puolet maapähkinävoista.
Levitä sen päälle puolet kinuskista. Laita toinen pohja ja toista.
Päällimäiselle pohjalle ei laiteta mitään.

Laita kakku jääkaappiin pariksi tunniksi.

Keitä kerma ja kaada sen paloitellun suklaan päälle. Sekoita sileäksi. Anna seisoa huoneen lämmössä noin 15 minuuttia.

Levitä suklaa kakun ympäri ja tasoita ronskisti. Laita loput suklaasta kakun päälle. Laita takaisin jääkaappiin hetkeksi. Jos haluat, laita päälle strösseleitä.

Nauti hyvässä seurassa!




Maailman nopein Snickers-kakku

7 kommenttia:

  1. Kiitos herkullisesta ohjeesta <3
    Ihanaa loppuviikkoa sinulle Sanja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi. Ihana alkanutta viikkoa sinulle <3

      Poista
  2. Oi maiskis, näyttää hyvältä! Yritä tässä nyt sitten viettää sokeritonta alkuvuotta. ;)

    VastaaPoista
  3. Anonyymi8/3/17 20:51

    Nam, varmasti hyvää! Saako tuota mainitsemaasi maapähkinävoita ihan tavan ruokakaupasta, esim Prismasta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eri valmistajalta saa, valikoima on laaja. Pääasia on, että on crunchy, eli sisältää pieniä paloja

      Poista
    2. Eri valmistajalta saa, valikoima on laaja. Pääasia on, että on crunchy, eli sisältää pieniä paloja

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...