Suklaajuustokakku

30.11.2016



...lapset olivat jättäneet pöydälle suklaalevyn puolikkaan. Siitä äidille syntyi ajatus: leivonpa suklaajuustokakun...
Näin se alkoi pieni tarina Länsi-Savossa...


Suklaajuustokakku

180 g täytekeksejä (esim. Domino, Ballerina...)
50 g voita
Poista kekseistä täyte ja murskaa ne karkeaksi muruksi. Kaksivärisistä kekseistä saat kivan näköisen marmorikuvioisen pohjan. Sulata mikrossa voi ja lisää siihen keksitäyte. Sekoita tahnaksi ja kaada keksimurujen joukkoon. Sekoita hyvin ja laita kelmulla vuorattuun irtopohjavuokaan (20 cm). Painele seos pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan sillä aikaa, kun teet täytteen. Irtopohjavuoan seinät voit vuorata leivinpaperisuikaleilla tai reunakalvoilla (löytyy leivontatarvikekaupoista).
Juustotäyte:
500 g ricottajuustoa (vaihtoehtona voit käytä puolet tuorejuustoa ja puolet creme fraichea, jossa on vähintään 20 % rasvaa)
1 dl tomusokeria
2 dl kuohukermaa
150 g maitosuklaata
5 liivatelehteä
yhden vaniljatangon siemenet
Päälle:
tummaa kaakaota
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sulata suklaa vesihauteessa.
Vatkaa juusto ja tomusokeri sileäksi massaksi. Lisää kerma ja vaniljatangon siemenet ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Lisää suklaasula ja vatkaa hyvin.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulaa ne tilkassa kylmää vettä. Kaada sulatetut liivatteet juustoseokseen ohuena nauhana koko ajan vatkaten.
Kaada seos keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Jäähdytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli.
Ripottele päälle kaakaota. Kaunis pinta syntyy, kun ripottelet kaakaon teesiivilän läpi.





Unikonsiemenluumukakku



Lisää inspiroivia ohjeita löydät täältä:
http://sokerivaltakunta.blogspot.fi/

Ei kommentteja

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.