Jouluyö (allergikolle)

17.11.2016

Jouluksi leivotut kakut ja leivonnaiset maistuvat jouluna. Jouluun kuuluu kaikki ihanat mausteet ja tuoksut, kuten kaneli, kardemumma, neilikka, tahtianis, sahrami.... Jotkut valitettavasti pystyvät nauttimaan vain joulun tuoksuista, allergioiden takia. Sellaisia vieraita on myös kohteliasta muistaa joulupöydässä. Ja he arvostavat sitä ihan varmasti.

Tavallinen täytekakku muuttuu joulumaiseksi jos perinteinen mansikkahillo korvataan hillolla, joka on tehty jostain "jouluhedelmästä". Hyvin varustetuissa ruokakaupoissa löytyy lopputtomiin vaihtoehtoja: viikunahillo, luumuhillo, granattiomenahillo.... Ne kaikki tuovat joulutunnelmaa, ilman vahvoja mausteita. Minä tein tämän kakun granaattiomenahillolla. Oli tosi ihana ja hieno vaihtelu perinteiselle täytekakulle.


Koristeilla voit myös luoda ihanan tunnelman ja minä olen löytänyt loistavan ratkaisun, millä niin hankala ja ikävä valkosuklaan temperoinnin voi välttää silloin kun haluan päästä helpolla ja saada oikein näyttävät valkosuklaakoristeet. Eli, kokeilemalla uutta Dr Oetkerin Choco cover valkosuklaan makuista kuorrutetta, huomasin, että se kovettuu tosi nopeasti ja tosi hyvin, joten valkosuklaan näköisiä koristeita muotin avulla saat tosi helposti käyttämällä sitä. Ihana tuote.Suosittelen. 


Pohja:
(26cm)

6 kananmunaa             
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja

Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää siivilän läpi vehnäjauhot varovasti nostellen. Paista uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia. 

Täyte:

½ l vispikermaa
500 g mascarpone juustoa
½ pussi Dr Oetker vanijlakreemijauhetta

Vatkaa kerma, lisää mascarpone juusto ja vaniljakreemijauhe.

Lisäksi:

granaattiomenahilloa
maitoa kostutukseen
Dr Oetker Black&Gold –koristerakeet
Dr Oetker Choco cover valkosuklaanmakuinen kuorrute

Sulata Dr Oetker Choco cover valkosuklaanmakuinen kuorrute ohjeen mukaan ja kaada suklaamuotiin. Anna jähmettyä jääkaapissa.

Halkaise kakun pohja kolmeen osaan. Kostuta ensimmäinen pohja maidolla ja levitä hilloa. Levitä päälle kolmasosa täytteestä. Laita toinen pohja päälle, kostuta maidolla, levitä hilloa ja laita toinen kolmasosa täytteestä päälle. Laita kolmas pohja päälle.  Äläkä kostuta päälimmäistä pohjaa!

Levitä loput täytteestä kakun päälle ja ympäri ja ripottele päälle jouluaiheisia strösseleitä ja valkosuklaakoristeita.



DrOetker tuotteet saatu testattavaksi.

1 kommentti

  1. Siis wau, miten upea kakku <3
    Ihana idea käyttää erilaista täytettä.
    Mukavaa loppuviikkoa <3

    VastaaPoista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.