PYÖREÄ TIRAMISU

22.10.2016



Yksi suosikkileivonnaisistani on tiramisu. Sen lisäksi, että maku on mahtava ja vastustamaton, tiramisun teko on niin yksinkertainen, ettet vaan voi epäonnistua.
Tiramisu on useasti minun lapsien valinta synttärijuhlaksi ja siitä on loihdittu monesti: esteratsastuskakusta ilotulitukseen tähtitaivaalla. Tällä kertaa vaihteluksi kokeilin tehdä tiramisuni pyöreäksi. Kyllä onnistui. Kokeile sinäkin!


Pohja:

2pkt savoyard-keksiä (ladyfinger)
Kostutus:
4-5dl vahvaa kahvia (espresso käy parhaiten)
0,5dl tummaa rommia (voi korvata rommiaromilla)
Täyte:
500g mascarpone tuorejuustoa
4 luomua kananmunaa
120g sokeria
tummaa kaakaojauhetta


Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita kevyesti keskenään ja lisää mascarpone. Vatkaa hyvin.
Kasta yksitellen keksit maustettuun jäähtyneeseen kahviin ja laita vuoan pohjalle ja ympäri. Lado puolet munajuustovaahdosta ja ripottele reilusti kaakaojauhetta. Peitä kekseillä ja laita loput täytteestä päälle. Ripottele reilusti kaakaota päälle. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.
VINKKI:
Jos et ole suklaan ja/tai rommin ystävä voit kokeilla mansikkaisen tiramisuversioni. Sen ohje löytyy tästä.



Ei kommentteja

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.