Suklaanmakuinen kurpitsakakku

12.10.2016




Nyt taas tuli se hieno syksynen hetki, kun kaupoista saamme kurpitsoja. Valikoima kasvaa vuodesta toiseen ja tänään ilomielin huomasin kauppahyllyssä spagettikurpitsan. Tosi positiivinen yllätys, sillä harvoin Mikkelin kaupoista löytyy uutuuksia. Pakko kokeilla.
Hokkaido kurpitsa on meille tuttu jo muutaman vuoden ajan, se ihana, makea, punainen kurpitsa, joka ihan sellaisenaan paistettuna kelpaa jo jälkiruoaksi.
Itse kuitenkin aina haluan kokeilla jotain uuta ja erilaista ja näin on syntynyt tämä mahtava suklaanmakuinen kurpitsakakku, joka on viime vuonna leivottu monta kertaa. Tänä vuonna, heti kun kurpitsat olivat huomattu kaupassa, lapset ovat vetäneet minua hihasta ja sanonut: “Äiti, osta toi punainen kurpitsa ja tee se kakku!“
Ja niin äiti sen osti ja teki. Se on niin jännä miten lapset voivat oikeasti ihastua johonkin kasviskakkuun, mutta kun tämä onkin niin hyvää, eikä ollenkaan maistuu kurpitsalle, vaan pelkästään suklaalle.
Ohjeeni on jo nähnyt päivänvaloa blogissani viime vuonna, ilman mitään maustetta (katso tästä), mutta nyt olen maustanut kakun appelsiinikuorella ja tein sen hieman isompaan vuokaan, kun ajatellin, että saisi olla pikkuisen ohuempi.
Tosi hyvä oli nytkin, ja suosittelen kokeilemaan.


(22 cm vuoka)

Pohja:

100 g digestive keksejä murskattuna
3 rkl sulatettua voita
3 rkl agavesiirappia

Täyte:

n. 1,2 kg Hokkaido kurpitsaa
4 kananmunaa
200 g agave siirappia
100 g tummaa kaakaojauhetta
yhden luomun appelsiinin kuori raastettuna

Halkaise kurpitsa ja paista uunissa 200 asteessa noin tunti. Jäähdytä.

Sekoita keksimurska, siirappi ja voisula keskenään ja laita rengasvuoan pohjalle. Paista uunissa 180 asteessa 10 minuuttia.

Poista kurpitsasta siemenet ja kuori. Ota talteen 600 g hedelmälihaa ja soseuta.

Vatkaa kananmunat ja sekoita kurpitsasoseeseen. Lisää siirappi ja vatkaa hienoksi kreemiksi. Lisää siivilöity kaakaojauhe ja vatkaa hyvin. Lisää appelsiinin kuori. Laita seos esipaistetun pohjan päälle ja paista uunissa 180 asteessa noin puoli tuntia.





Ei kommentteja

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.