23.10.2016

Boo Hoo omenapiirakka


Sain ystävältä ihanan piparimuotin: haamu.

Kun on tosi huono tekemään keksejä ja pipareita tuli idea tehdä piirakka ja koristella sen reunat haamuilla. Piirakasta tuli tosi hauskan näköinen, varsinkin kun haamujen päälle ripottelin tomusokerihunnun.

Pohjaksi käytin maailman parasta piirakkapohjan ohjetta, joka toimii yhtä hyvin suolaisissa ja makeissa piirakoissa.




Pohja:

400 g vehnäjauhoja
1 kananmuna
250 g voita
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa

Sekoita vehnäjauhot, suola ja leivinjauhe. Nypi kylmä voi jauhoihin niin, että saat hiekkamaisen seoksen. Lisää kananmuna ja sekoita nopeasti taikinaksi. Älä vaivaa taikinaa!
Kääri taikina tuorekelmuun ja laita jääkaappiin ainakin puoleksi tunniksi.
Voitele piirakkavuoka voilla ja siivilöi vehnäjauhoja pohjalle.
Kauli 2/3 osaa taikinasta ja laita vuoan pohjalle ja reunoille. Säästä loput koristeluun.

Täyte:

1 kg hapokkaita omenoita
1 dl ruokosokeria
1 vaniljatanko
1 rkl maissitärkkelystä

Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet lusikalla tai veitsellä. Ota ne talteen. Kuori ja kuutioi omenat (kotimaisia omenia ei tarvitse kuoria). Ripottele päälle sokeri, vaniljatangon siemenet ja maissitärkkelys. Sekoita ja laita vuokaan, taikinan päälle.
Kauli loput taikinasta ja ota muotilla haluamasi kuviot/haamut. Asettele koristeet piirakan päälle haluamallasi tavalla ja paista piirakka esilämmitetyssä uunissa 180 asteessa noin 40 minuuttia.
Pölytä piirakka tomusokerilla.




VINKKI!

Vielä ehdit osallistua kirja arvontaan ja sinne pääset tästä.

3 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen haamupiirakka.
    Oikein mukavaa sunnuntaita ihana Sanja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi! Nähdäänkö ruoka ja viini messuilla?

      Poista
  2. Mmmm... herkullista!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...