S’mores* kuppikakut

12.5.2016


Ajlan syntymäpäivä oli arkipäivä ja siksi sovittiin, että vain kahvitellaan, pienen makean kanssa. Bileet olemme järjestäneet myöhemmin.

Se pieni makea olisi pitänyt olla nopea ja helppo tehdä, mutta ei  kuitenkaan  liian yksinkertainen, eikä mitään déjà veux, vaan jotain spesiaalia mikä kelpaisi meidän prinsessaherkuttelijalle.

Sitä lähtien kun sain Emmalta hänen oman leivontakirjan lahjaksi, suunnittelin tehdä s’mores minikuppikakkuja ja nyt oli täydellinen tilaisuus tehdä niitä.

Yhtä täydellinen tilaisuus olisi ollut meidän isomman tytön syntymäpäivä, mutta en löytänyt isoja valkoisia vaahtokarkkeja lähikaupasta. Silloin taioin ihanat vadelma-suklaakuppikakut, mitkä vievät kielen mennessään.

Nyt äidillä oli 10 päivää aikaa löytää vaahtokarkit ja ne kyllä löytyivät! Nyt jäi ongelmaksi se ”nopea”. Tuli mieleen, että nopeammin voisin tehdä isoja muffineja kuin Emman minikuppikakkuja (mitä jälkikäteen luin, että Emmakin ehdottaa) ja tietenkin kaikista nopeimmin valmistuu minun bravuuri suklaataikina,mistä voit tehdä melkein kaikkea paitsi vapun munkkeja. Ja niin Emman s’moresta ei loppujen lopuksi jäänyt kuin vaahtokarkit ja idea.

Pakko näytä teille minkälaisia ovat Emman minikuppikakut! Eikö ihania?


Minä tein hieman vähemmän ihania, koolta isompia, mutta yhtä maukkaita isoja s’mores kuppikakkuja. Ja kaikki olivat tyytyväisiä. Myös työkaverit, kun heillekin riitti. Tein oikein iso satsin: 27 kappaletta.


Ohje on niin simppeli kuin voi olla.
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Laita muffinivuoat muffinipellille. Jos et omista sellaista,
laita vuoat tavalliselle uunipellille, mutta  käytä silloin ainakin 2 paperivuokaa päällekkäin. Jos paperivuoat tuntuvat liian ohuilta, käytä kolmaskin tukena. Näin varmistat, että muffinit pysyvät hyvin koossa, muuten ne leviävät rumasti (mutta edelleen maistuvat hyvältä).

Ripottele jokaisen vuoan pohjalle noin 1 rkl keksijauhetta.


Sekoita taikina ja jaa se vuokiin.


Pistä jokaiseen vuokaan 1 pala maito- ja 1 pala tummaa suklaata.


Laita päälle 2-3 vaahtokarkkia ja paista uunissa 12 minuuttia. Tarjoile suklaakastikkeen kanssa.


S’mores, perinteisesti maistuvat parhaiten lämpimänä, mutta ovat erittäin hyviä myös pari päivää vanhana. Ne ovat vaan niin ihania!

Taikina:

3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta

-sekoita kulhossa ja kaada päälle:

2 munaa
200 g maitorahkaa
1,5 dl öljyä
2,25 dl maitoa

-sekoita varovasti taikinaksi, kuitenkin vain sen verran, että ainekset yhdistyvät

Vuoan pohjalle:

n. 10 kpl Digestive keksejä (jauhettu tai murskattu hienoksi)

Suklaakastike:

1 dl vettä
1 dl kaakaota
1 dl sokeria

-laita ainekset kattilaan ja lämmitä varovasti koko ajan sekoittaen. Kun seos alkaa kiehua, kastike on valmis. Jäähtyessä kastike sakenee.


*S’mores:

Amerikkalaisten partiolaisten perinneherkku valmistetaan  niin, että sulatetaan vaahtokarkit ja suklaa nuotiolla ja pistetään keksien väliin. Suomalaisille tuttu Hupun, Tupun ja Lupun kautta.

Mummo ankan piirakan ohjeen löydät tästä!


ARVONTA!

Ja nyt kun olen maininnut Emman leivontakirjan, minulla on vielä pieni yllätys teille.
Sain kustantajalta arvostelukappaleen Emman uudesta kirjasta, Emman makeat piirakat ja tässä vaan pieni Sneak Peek:


Pitäisikö erikseen mainita, että taas kerran ihana Emma on luonut mahtavan kokoelman toinen toistaan maukkaampia ja kauniimpia herkkuja. Voin sanoa vaan, että Emman uusi kirja on ihan Must! jokaisen leipojan leivontakirjakokoelmassa.

Ja nyt parasta! Sain myös yhden ylimääräisen kappaleen Emman uudesta kirjasta lukijoiden kesken arvottavaksi. Arvonta tapahtuu Sokerivaltakunnan FB-sivulla.
Osallistut tykkäämällä sekä Sokerivaltakunnan FB-sivua, että arvontapostausta. Arvonta päättyy kun Sokerivaltakunnan tykkääjien määrän rikkoo maaginen 1000 (tällä hetkellä meitä on 968).
Toivottavasti juuri sinä saat upouuden Emman kirjan! Onnea arvontaan!




3 kommenttia

  1. Pakkohan tähän on osallistua, pitääpä nyt heti mennä facebookiin. Kirjan antaisin leivontaa rakastavalle ystävälleni lahjaksi.
    Aivan ihanan näköisiä nuo tekemäsi cupcaket.

    VastaaPoista
  2. Kiitos tuhannesti tuosta reseptistä, aijon niin kokeilla tuota!

    Kaikkea ihanaa ja aurinkoista viikonloppuusi!

    VastaaPoista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.