Suklaa-vadelmakuppikakut suklaa- ja vadelmakastikkeella

15.4.2016


Iän vaikutus on suuri, myös lapsilla. Muistan aikoja, kun meidän esikoisen synttäreillä oli tupa täynnä meluavia tyttöjä. Oli hulinaa, kikkailua ja vaikka minkälaista hauskaa. Sitten asiat ovat muuttuneet niin, että eri kaveripiirit eivät sovi yhteen. Ei millään voi pistää saman katon alle ala-asteen kavereita, yläasteen kavereita, harrastuskavereita, toisen harrastuksen kavereita…. Pidetään monta pientä juhlaa. Leipuriäiti tykkää tästä: jokaiseen juhlaan oma kakku! No tänä vuonna päätös oli, ettei juhlia järjestetä ollenkaan. Keilailu hohtoradalla riittää. Ei kakkua! Ei meteliä, ei kikkailua….
Syntymäpäivää edeltävänä päivänä kysyin tekisinkö ainakin mutakakun? Ei!
Ei mennyt läpi. Äiti ei antanut periksi. Tehdään tex-mex ruokaa ja S’moreskuppikakut. Heti aamusta suuntasin kauppaan ja taas kerran ei kaikki mennyt niin kuin suunnittelin. Isoja valkoisia vaahtokarkkeja S’mores-ia varten ei löytynyt mistään. Oli keksittävä nopeasti jotain muuta. Suklaa ja vadelma ovat aina olleet tyttäreni suosikkiyhdistelmä, joten rakensin uuden suunnitelman kahden raaka-aineen ympärille. Päätin tehdä vadelmasuklaa kuppikakkuja ja kun terveelliset elämäntavat ovat niin ”in” tein hieman terveellisemmän taikinan kuppikakkuihin. Käytin muscovadosokeria ja punaista kylmäpuristettua palmuöljyä. Olin itsekin yllättynyt miten hyvämakuisia niistä oikein tuli. Sinä voit toki käyttää muuta rasvaa tai jotain muuta sokeria tilalle. Tämä taikina vaan toimii aina!!!!


Tästä ohjeesta tule 12 isoa tai 24 pientä muffinia. Itse pihistelin sen verran, että sain tasan 15, kun tyttäreni täyttää 15 vuotta. Ovathan ne muuten tuhteja ja täynnä vadelmia ja suklaata, joten taikina riittää hyvin 15 kappaleeseen.
1,5 dl muscovadosokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
½ tl soodaa
1 kananmuna
1 dl maitorahkaa
1,25 dl maitoa
75 g punaista palmuöljyä (käytin Bonred)
60 vadelmaa (pakaste)
15 palaa maitosuklaata
vadelmakastike:
300 g pakastevadelmaa
1,5 dl sokeria
suklaakastike:
1 dl kaakaota
1 dl sokeria
1 dl vettä
koristeluun:
4 dl kermaa
1 rkl vaniljasokeria
15 tuoretta vadelmaa
Kastikkeet voit tehdä jopa päivän etukäteen.
Vadelmakastike:
Laita sulaneet vadelmat kasariin ja laita sokeri päälle. Kuumenna varovasti ja kun alkaa kiehua, alenna lämpöä ja keitä 3-4 minuuttia. Kun on keitetty, laita sen siivilään valumaan ja auta lusikalla, niin että siivilään jäävät vain siemenet. Sekoita kastike hyvin, niin että sose ja neste yhdistyvät hyvin.


Suklaakastike:
Laita kaakao, sokeri ja vesi kasariin, kuumenna varovasti, koko ajan sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä 3 minuuttia. Jäähdytä.


Taikina:
Lämmitä uuni 225 asteeseen. Asetele kuppikakkujen paperivuoat muffinssipellille. Jos et omista sitä, voit käyttää tueksi silikonisia muffinsivuokia, tai yksinkertaisesti, käytä kaksi paperivuokaa (amerikanmuffinssi- vuoat ovat hyvin tukevia).
Sekoita kaikki kuivat aineet yhteen.
Sekoita kaikki nesteet yhteen.
Yhdistä ja sekoita varovasti lusikalla, vain sen verran, että ainekset yhdistyvät. Jaa taikina vuokiin. Laita jokaiseen taikinaan keskelle palanen suklaata. Laita myös vadelmat, 4 per vuoka.
Paista uunissa 12 minuuttia. Jäähdytä.
Vatkaa kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi. Pursota muffinsien päälle (voit samalla harjoitella erilaisia pursotuksia, kuten minä tein => tulee hauskan näköisiä kuppikakkuja). Laita jokaisen kuppikakun päälle tuore vadelma.
Tarjoile kastikkeen kera.





Ja vielä tästä tex-mex jutusta: itsetehty salsakastike ja guacamole olivat vastustamattomia. Tosi helppo tehdä ja maku on erinomainen. Suosittelen! Ohje on tulossa.


Tulossa myös S’mores kuppikakkujen ohje, sillä löysin vihdoinkin isoja vaahtokarkkeja ja tein herkkuja pikkutytön syntymäpäivänä. Laitoin jotain erikoisempaa myös omana syntymäpäivänä..
Huhtikuu on meidän perheen tyttöjen synttärikuukausi, joten paljon kivoja herkkuja on leivottu. Ohjeita laitan sitä mukaa kun ehdin, joten pysykää kuulolla. Yleensä parhaat leivokset on tehty juuri synttäreitä varten.
Ja kolmien synttäreiden kunniaksi on luvassa myös ARVONTA! Ja pian… Heti kun ehdin…



​ Suklaa-vadelmakuppikakut suklaa- ja vadelmakastikkeella 

Ei kommentteja

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.