Mutakakku, maailman paras, tietenkin!

5.4.2016


Mutakakku on herkku mikä ei jätä suklaan ystäviä kylmäksi. Jokaisella leipurilla on oma versio maailman parhaasta mutakakusta ja tämä on nyt minun. Vielä paremmaksi siitä tekee pitsikoriste, jonka olen tehnyt minun edesmenneen äitini virkatun pitsiliinan avulla.


200 g voita
200 g tummaa suklaata (vähintään 50%)
4 kananmunaa
2 dl fariini- tai muscovadosokeria
1½ dl maissitärkkelystä (Maizena)
1 dl perunajauhoja
(Olen kokeillut tehdä mutakakkua käyttämällä 2½ joko maissitärkkelystä tai perunajauhoja, kuten myös saman verran vehnäjauhoja ja lopputulos oli aina hyvä. Tämä sekoitus oli joskus kauan sitten syntynyt osana operaatioa "jauhokaapin siivous" ja osoittautui parhaaksi vaihtoehdoksi. Joskus parhaat asiat tapahtuvat vahingossa tai suunittelemattomasti. Tämä ohje on yksi niistä).
Sulata rasva kattilassa ja lisää paloiteltu suklaa. Anna jäähtyä.
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon maissitärkkelys ja perunajauhot. Sekoita joukkoon voi-suklaaseos.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
Paista uunissa 200 asteessa n. 20 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä keskeltä kosteaksi.

Ei kommentteja

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.