3.4.2016

Croissant leipä

Leipä mikä sulaa suussa. Ja mikä parasta, pääset niin helpolla. Kuvasin kaikki työvaiheet halusin varmistaa, että jokainen onnistuu varmasti!



500 g vehnäjauhoja
1 pussi kuivahiivaa
2,5 dl maitoa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
5 rkl öljyä
Kaulintaan:
150 g margariinia (huoneenlämpöistä! )
Voiteluun:
1 kananmuna
seesaminsiemeniä
unikonsiemeniä

Lämmitä maito 40 asteeseen. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää öljy ja maito. Alusta taikina ja vaivaa se niin että saat sileän taikinan mikä ei tartu kulhoon.
Peitä leivinliinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.


Jaa kohonnut taikina 5 osaan ja kauli jokainen lautasen kokoiseksi. 


Voitele 4 taikinaympyrää pehmeällä margariinilla ja kasaa ne päällekkäin. 


Laita viidennes taikinaympyrä päälle ja kauli taikina isoksi ympyräksi  (45 cm).


Leikkaa taikinan ympäri noin 2 cm rengas. Leikkaa lopputaikina 16 osaan.


Kääri jokainen taikinakolmio, mutta ei samalla tavalla kuin sarvet tai croissantit keskeltä, vaan seuraa yksi kolmion sivu ja kääri se viivaa pitkin. 


Asettele ne hyvin voideltuun uunivuokaan  (minä käytin 22 cm vuokaa) niin että paksumpi osa tulee vuoan seinää vastaan.
Leikkaa taikinarengas neljäksi suikaleeksi, kääri ne ruusuksi ja asettele keskelle. 
  

Anna kohota lämpimässä paikassa.
Voitele munalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä ja unikonsiemeniä. 


Paista uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia.







10 kommenttia:

  1. Aivan ihana leipä ♡♡♡
    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Maailman paras leipä, mutta valitettavasti oikea kaloripommi ;)

      Poista
  2. Ihana,tätä täytyy kokeilla :)Varmaan sopii yrtit tai joku tuorejuustokin tuonne sisään?

    VastaaPoista
  3. Aivan upeeta ... tuossa croissant-leivässä on enemmän kierteitä kuin minun valssini pyörteissä ja aina menee pää sekaisin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet itse aivan upea! Saat aina minut nauramaan :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...