22.3.2016

Scarcedda - pääsiäisrinkeli



Tänä vuonna pääsiäispöydälle saapui tuulahdus etelä-Italiasta - Scarcedda, eli pääsiäisrinkeli.
Se näyttää pullakranssilta, mutta taikinassa ei ole hiivaa vaan leivinjauhetta. Oliiviöljy antaa taikinalle erikoisen maun mihin varmasti ihastuvat myös ne ketkä eivät muuten tykkää oliiviöljyn mausta. Rinkelin keskelle laitetaan keitetty kananmuna, mikä voi olla myös värjätty. 
Minä värjäsin kananmunat itse luonnonmukaisella tekniikalla ja sen ohje on tulossa blogille tässä.   
Ohje on poimittu tästä ja en edes yritä nyt kääntää sitä kun en osaa italiaa, mutta kirjoitan sillä tavalla miten itse tein.



500 g vehnäjauhoja 
8 g leivinjauhetta 
100 g sokeria 
100 g hyvälaatuista oliiviöljyä 
4 keltuaista
1 dl maitoa 
4 - 5 kananmunaa (yksi voiteluun)
raesokeria tai strösseleitä

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää keltuaiset, öljy ja maito. Alusta taikina ja vaivaa se pöydällä oikein sileäksi. Anna seisoa vähän aikaa  (10 minuuttia, sinä aikana voit keittää munat).
Tee taikinasta pienet lettikranssit, voitele ne munalla ja ripottele päälle raesokeria tai strösseleitä. Upota keitetty muna jokaisen rinkelin keskelle ja paista uunissa 220 asteessa noin 20 minuuttia


4 kommenttia:

  1. Onpa kaunis leivonnainen. Maistuisi kyllä minullekin, nauttisin tällaisen kylmän maidon kanssa.

    VastaaPoista
  2. Aivan ihastuttavia pääsiäisrinkeleitä! <3 :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...