Paistettu lohi, perintöohje miehen exältä

17.1.2016


Rakastan kalaa. Rakastan lohta.
Eikö lohi ole kala?
Minun mielestä ei ole! Lohi on lohi.
Samalla tavalla miten kana on kana, eikä lihaa. No niin, kana on lintu, tiedän, mutta se ei edes lennä. Se on vaan kana. Oma laji. En halua väitellä asiasta.
Olen aikuinen, olen 40+ ja minulla on kypsäksi rakennettu oma ajatusmaailma. Voit jättää kommentin, se aina ilahdutaa ja sanoit mitä vaan, minä kunnioitan sinun mielipidettä enkä väittele, eikä se voi vaikuttaa minulle enää. Lohi on lohi. Piste. Pääasia on että se on hyvää.
Ja paras tapa laittaa sitä uunissa on ohjeella mikä olen perinyt miehen ex-tyttöystävältä. Kiitos hänelle. Se myös valmistaa maailman parasta riisipuuroa. Olen syönyt sitä monta kertaa lasten pikkujouluissa. Mies ei ole ollut mukana, mutta aina nauratti kun tulin kotiin lasten kanssa ja kehuin miten hyvää puuroa teki hänen exänsä. Olin jopa pettynyt kun ammattiosasto vaihtoi pikkujoulun perinnepaikkaa. Nykysin joulupuuroa syödään Löydön kartanossa. Se on myös hyvää, mutta miehen ex teki parempaa.

Mutta nyt takaisin loheen. Tähän herkkuun tarvitset:

(ainekset ja määrät miehen muistin mukaan. Jos ex lukee blogiani, olisin kiitollinen alkuperäisestä ohjeesta, vaikka tämä edelleen jää parhaaksi)

lohen puolikas
1-2 purjoa (viipaloitu)
2 dl katkarapuja
2 dl kermaa
2 dl ranskankermaa tai kermaviiliä
tilliä
suolaa
mustapippuria
(sitruunamehua)
oliiviöljyä
(perunoita)

Voitele vuoka ja laita lohen puolikas nahkapuoli alaspäin. Mausta lohi suolalla ja pippurilla (ja halutessasi sitruunamehulla). Levitä päälle purjon viipaleet ja ripottele päälle katkarapuja. Lusikoi kermaviili päälle ja kaada kerma varovasti. Ripottele päälle tilliä. Peitä vuoka foliolla ja paista uunissa 225 asteessa noin 40 minuuttia.


4 kommenttia

  1. Exät on vaan joskus niin mahtavia :D Ihanan naurattava postaus ja vielä ihanampi resepti. Kiitokset exälle :D

    VastaaPoista
  2. Ihana Sanja!! Oot niin paras ❤️

    VastaaPoista
  3. Kala on kalaa, mjtta lohi on lohta :) juuri niin!
    Kivaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  4. Voi kamala, olin menettää reseptin tästä kalaisesta herkusta, koska olin lähes 5 viikkoa sairaahoidossa, mutta onneksi aloin kahlata läpi tätä blogiasi takaisin päin. Sinulla on todella oiva keino hallita sosiaalisia suhteita, kehumalla erityisesti miehen entistä tyttöystävää. Tuosta aseettomaksi riisuvasta keinosta vilahti ajatuksiini virne silmäkulmaan ja tyytyväinen hymy nousi kasvoille. Uunissa paistettu ja kermaiseksi haudutettu lohi on varmasti mehevää, suorastaan lusikoitavan hyvää. Itse olen alkanut kammoksua pelkän alumiinifolion käyttöä, sen muistihäiriöille alistavuuden takia, joten tungen nykyisin aina leivinpaperin väliin, jotta välitön kosketus ruokaan vähenee. Se keskiruotojen nyppiminen lohesta ennen paistamista on myös tärkeä pointti. Toisekseen haluan kertoa, että jopa päätön kana lentää, ainakin lyhyen matkaa ja puhun asiasta kokemuksen syvällä rintaäänellä. Kaunis kiitos joka tapauksessa reseptistä ja normaalista poiketen hieman villistä kertomuksesta, josta niin kovasti tykkäsin.

    VastaaPoista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.