Mustikka-valkosuklaajuustokakku

6.1.2016

Leivontafoorumin kuukauden haaste: Tarkoitus valita joku  aiempien haasteiden leipomus vuodelta 2014-15  tai joka on jäänyt mieleen, että tuota yritän…..
Ohjeessa lukee mm.:
Innovatiivisuus ei ole tällä kertaa se juttu, vaan reseptin toteutus. Valitsemani alkuperäisen kakun ohje on mustikoilla.  Käytin mustikoita.  Pakastimessa ei ollut vadelmia, ei juuri muitakaan marjoja, mutta mustikoita riittää. Ja leipomisen  himo iski!





edit 7.1.2016

Ohje blogista Toffeepallo:

Keksipohja:
300g Digestive-keksejä
150g margariinia

Täyte:
600g Philadelphia-tuorejuustoa
2½ dl kermarahkaa (rasvaa 10%) tai tavallista maitorahkaa
1 dl sokeria
1 dl maissitärkkelystä (Maizena)
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
200g valkosuklaata
1½ dl tuoreita tai pakastettuja mustikoita

Tee näin:
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Murskaa keksit hienoksi muruksi ja sekoita muruihin sulatettu voi. Painele keksiseos irtopohjavuoan (halkaisija 24-26cm) pohjalle. Esipaista pohjaa uunin keskitasolla 10 minuuttia. Jäähdytä.

Tee täyte. Vatkaa tuorejuusto ja rahka kuohkeaksi seokseksi. Sekoita joukkoon sokerit ja maissitärkkelys. Lisää kananmunat tuorejuustoseokseen yksi kerrallaan ja lopuksi kuohukerma (ei esivatkattu).

Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja lisää se tuorejuustoseokseen. Kaada juustokakkuseos keksipohjan päälle ja ripottele päälle mustikat.
Resepti on Leila Lindholmin Pala Kakkua -kirjasta, siellä muistaakseni nimellä New York Blueberry Cheesecake....Alkuperäisessä reseptissä käytetään mustikoita, mutta myös muut marjat sopivat mainiosti.....
Reseptistä poiketen paistoin kakun vesihauteessa estääkseni repeilyä ja haude toimii todella hyvin. Tällöin kakkuun ei tule myöskään uunijuustokakulle tyypillistä ruskettunutta reunusta (hyvä vai huono asia? :ehh: ).

Vesihaude uunijuustokakulle:

Kääri irtopohjavuoan pohja ja reunat folioon, ettei sen sisään vuoda vettä. Kaada juustokakkuseos vuokaan. Nosta vuoka isomman uunivuoan tai pellin sisään. Kaada vuokaan/pellille vettä ja nosta koko hökötys uuniin tai toisinpäin (ensin uunin, sitten vettä).
Kypsennä kakkua uunin keskiosassa noin 40 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, voit laittaa kakun päälle palan foliota. Katkaise lämpö uunista ja jätä kakku jälkilämpöön puoleksi tunniksi. 

14 kommenttia

  1. Juustokakut on mun heikkous ja tämä näyttää todella hyvältä, nam♡

    VastaaPoista
  2. Siis niin herkullisen näkönen kakku! Voi nam <3
    Mustikat on hyviä kakuissa ja piirakoissa.
    Mukavaa alkanutta uutta vuotta Sanja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anne. Oikein hyvää alkanutta vuotta sinullekin :-)

      Poista
  3. Oih! Nami! Olisi muuten kysymys, näin alottelevalta harrasteleipojalta. Juustokakun pohja. Kuuluuko sen olla pehmeä vai rapea? pari kertaa tehnyt juustokakun, ja saatoin laittaa vähän liikaa rasvaa niin tuli pehmeä pohja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se pitäisi olla rapea, mutta liian kostea täyte joskus tekee pohjasta pehmeä. Esipaistettu pohjat yllensä ovat rapeampa ja paljon maukampa, joten suositellen kokeilemaan.

      Poista
  4. Onpa herkullisen mehevän näköinen! Oi nam <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tinsku <3. Herkkuja meillä mollemilla kyllä riittää :)

      Poista
  5. Nam mitä herkkua olet tehnyt Sanja:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustikka ja valkosuklaa ovat niin hyviä yhdessä :-)

      Poista
  6. Nami-namskis! Sanja, jos mustikat jostakin syystä pääsevät loppumaan pakastimestasi, meillä on niitä vielä "yllin-kyllin". Ja muutaman kuukauden kuluttua on taas uuden sadon aika :) Mustikka on metsiemme aarre ja ansaitsee paikkansa herkullisissa leivonnaisissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustikat ovat niin hyviä ja sanoja ei riittää kiitämään niistä. <3<3<3

      Poista
  7. Slurps ja nam! Tätä pitää tehdä! :)

    VastaaPoista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.