Kylmäsavulohi pizza

22.1.2016

En ole koskaan ennen maistanut pestopizza. Nyt tiedän, että maistan uudestaan. 
Tammikuun sly-paketista löytyy mm. purkki pestoa ja kylmäsavulohipizzan ohje. Pestopizza ilman ketsuppia oli niin houkutteleva. Oli pakko testata. Lopputulos oli niin hyvä, että pakko kehua teillekin. Maut sopivat yhteen täydellisesti. Kelpaisi jopa kunniavieraille.







Pohja


2,5 dl vettä 

1 pussi kuivahiivaa

1 tl suolaa 

2 rkl oliiviöljyä 

5-6 dl durumvehnäjauhoja

Täytteet

1-1,5 dl pestoa

2 palloa mozzarellaa viipaleina 

300-400 g kylmäsavulohta viipaleina 

200 g kirsikkatomaatteja viipaleina 

1 ruukku basilikaa 

mustapippuria









Sekoita  n. 3 dl jauhoja ja kuivahiiva.

Lisää lämmin vesi, suola, öljy ja alusta taikina lisäillen hiljalleen jauhoja, niin kauan että taikina on kimmoisaa.  

Kohota n. 20 minuuttia liinan alla.
Vaivaa ilmat taikinasta pois, painele uunipannulle. 

Levitä päälle pesto ja mozzarella.
Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. 

Levitä lohiviipaleet kuuman pizzan päälle  ja myös tomaatit ja basilika. 

Viimeistele mustapippurilla.







10 kommenttia

  1. Mä olen kala-allerginen, mutta vitsit, että te ruokabloggaajat osaatte kuvata nämä kalaruuat aina niin hyvännäköisinä. Ihan alkaa harmittamaan, että ei pääse näistä herkuista nauttimaan.
    Ihanaa viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi,voit tehdä ihan samanlainen pizza esim. kylmäsavustettun härän lihan kanssa. Vaikka ensi viikon perjantaina.

      Poista
  2. Näyttää herkulliselta ja varmasti maistuu vieläkin paremmalta!

    VastaaPoista
  3. Oi, mitä herkkua! Taidan kokeilla tomaattiallergisena korvata tomaatin jollain muulla. Olisiko ideoita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten olisi tuore paprika? Tai tuorekurkku? Avokado, puolukka....

      Poista
  4. Oih, näyttää todella herkulliselta... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se onkin tosi hyvä. Tekee mieli tehdä heti uudestaan!

      Poista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.