Joulunpunainen (ja vihreä ) kääretorttu

25.12.2015


En voi vastustaa leivontafoorumin haasteetta! Vaikka kuinka onkin kiire ja tuntuu että en kerkee, silti aina kerkeän. Niin joulukuussa myös.
Joulukuun teema on leivo punaista, joten sitä tein. Koko kääretorttu oli syntynyt vahingossa, mutta lopputulos oli mahtava ja oikein jouluinen. Ja mikä parasta, oli punainen. Ja kun punainen väri loppui, tuli myös vihreä. Se ei oikein sopinut haasteeseen, mutta oli yhtä hyvän makuinen. Ja yhtä paljon jouluinen. Jopa enemmänkin.

No, miten se vahinkoleivos syntyi? Vieraita oli tulossa kahville ja minä tietenkin ryhdyn leipomaan. Suunnitelma ei ollut, mutta halusin tehdä jotain gluteenitonta, varmuuden vuoksi, kun en muistanut kysyä etukäteen eritysruokavaliosta. Kaapista löytyi leivontafoorumin sponsorista saatu gluteeniton jauhoseos ja sen pussin kyljestä löysin ihanan ja toimivan kääretortun ohjeen, mikä maistuu muillekin.
Täytteeksi halusin jotain jouluun sopivaa ja tuli mieleen edellisen illan naposteltu leipäjuusto viikunahillokkeen kanssa (mikä on myös tosi hyvä uutinen Suomen ruokakauppojen hyllystä ja sain sen kokeiltavaksi Finefoods firmasta). Ajattelin, että se voisi hyvin sopia mascarpone juuston kanssa, ja sieltä sitten syntyi joulunmakuinen kääretorttu iltapäiväkahville.



 Pohja:
4 munaa
2 dl sokeria
2 dl Sunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta
1 1/2 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 purkki viikunahilloketta (Mackays)

250 g Mascarpone-juustoa
2 dl kermaa
1-2 rkl tomusokeria




Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi munavaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Paista uunin keskitasossa noin 8 minuuttia.
Kumoa levy sokeroidun voipaperin tai leivinpaperin päälle ja irrota pohjapaperi varovasti.
Levitä torttupohjalle viikunahilloke. 
Yhdistä mascarpone, sokeri ja kermavaahto. Levitä täyte hillokkeen päälle.
Kääri levy voipaperia apuna käyttäen rullaksi.
Laita torttu kylmään vetäytymään noin tunniksi.
Kauli sokerimassa isoksi levyksi. Nosta sokerimassa kääretortun päälle, muotoile tasaiseksi ja koristele.



Koristeluun käytin punaista sokerimassa, mutta yksi paketti ei riittänyt kun puolikkaaseen kääretorttuun, kuitenkin tarpeeksi haasteeseen. Toiselle kääretortun puolikkaalle löytyi kaapista yksi paketti vihreää sokerimassaa ja niin joulun tunnelma oli valmis.





HUOM! Leivoksessa käytetty sponssituotteita. Niiden mainoksesta ei ole maksettu palkkiota, vaan bloggaajan omasta hyvästä kokemuksesta tuli päätos suositella niitä lukijoille.

8 kommenttia

  1. Voi miten kauniita ja hyvin jouluisia leivonnaisia ☆☆☆

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja vielä tosi helppo tehdä. Hyvää joulua Outi <3

      Poista
  2. Tosi nättejä molemmat:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jael! Minustakin tosi söpöjä. Ja vaikka itse sanonkin, tosi hyvä makuista myös.

      Poista
  3. Ihanan näköisiä :-) Ja hyvä kun muistutit, kaapista taitaa löytyä yksi paketti varmuuden vuoksi ostettua vihreää sokerimassaa. Se pitänee käyttää johonkin... Mukavia pyhiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaapista aina löytyy joku yllätys. Minulla on tapana käydä läpi kerran kuussa ja AINA löytyy jotain unohdettu. Mutta en silloinkaan muista, enkä kerkee käyttää heti kaikki "löydöt" :-)
      Hyviä pyhiä teillekin!

      Poista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.