3.11.2015

Rommirusina juustokakku





Rommirusina juustokakku
(26 cm irtopohjavuoka)

Pohja:
175 g keksijauhetta
50 g voita

Täyte:
150 g rusinoita
0,5 dl tummaa rommia
2,5 dl sokeria
4 kananmunaa
2,5 dl ranskan kermaa
750 g mascarponea (tai jotain muuta tuorejuustoa)

Kuorrute:
2,5 dl kermaa
2 rkl tomusokeria
1,5 dl ranskan kermaa
1 rkl tummaa rommia

Liota rusinat rommissa yön yli.
Sulata voi ja sekoita keksiin. Sekoita ja painele vuoan pohjalle.
Esipaista uunissa 180 asteessa 10 minuuttia.
Jäähdytä sen aikaa kun teet täytteen.
Vatkaa juusto ja sokeri sileäksi massaksi. Lisää kananmunat ja ranskan kerma ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.
Valuta rusinat siivilässä.
Kaada vuokaan 1/3 osaa täytestä ja ripottele pinnalle puolet rusinoista. Kaada päälle 1/3 osaa täytestä ja ripottele pinnalle loput rusinoista. Kaada loput täytestä ja paista uunissa 180 asteessa 1 tunti 15 minuuttia. Sammuta uuni ja avaa noin 10 cm ja jätä kakku avatussa uunissa jäähtymään noin puoli tuntia. Jäähdytä sitten jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
Vatkaa kerma ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää ranskan kerma ja rommi ja vatkaa vielä hetken.
Laita kuorrute kakkun päälle.
Koristele rusinoilla.

Osallistun tällä ohjeella Sun-Maidin ja Ruoka.fi:n 100 tapaa käyttää rusinaa -kilpailuun. Käy äänestämässä! Sivu aukeaa klikkaamala alla olevaa kuvaa. 
Kaikkien 19.11.2015 äänestäneiden kesken arvotaan Lejoksen tuotepaketti, arvo 99 euroa.



In Bosnian language:

Cheese cake sa grožđicama i rumom
(tepsija promjera 26 cm)

Kora:
175 g mljevenog keksa
50 g putra

Fil:
150 g grožđica
0,5 dl ruma
2,5 dl šećera
4 jaja
2,5 dl povlake (20-35% mm)
750 g mascarpone sira (može i Philadelphia, ABC ili neki drugi svježi sir)

Odozgo:
2,5 dl vrhnja za šlag
2 velike kašike šećera u prahu
1,5 dl povlake (20-35% mm)
1 kašika ruma

Grožđice preliti sa rumom i ostaviti preko noći da upiju rum (ako vam se žuri, zagrijte rum i natopite grožđice. Biće dovoljno 2 sata).
Istopiti putar i pomiješati sa mljevenim keksom. Utisnuti na dno kalupa za tortu i peći u rerni na 180 stepeni 10 minuta. Ostaviti da se ohladi.
Za to vrijeme pripremite fil.
Stavite grožđice u cjedilo da višak ruma iskapa.
Izmutiti sir i šećer da dobijete glatku kremu. Dodajte jaja I povlaku I umutite pjenasto.
Izlijte u tepsiju 1/3 fila, pospite polovinom grožđica, prelijte sa drugom trećinom fila, pospite ostatkom grožđica i prelijte ostatak fila.
Pecite na 180 stepeni 1 sat i 15 minuta. Ugasite rernu i otvorite je oko 10 cm. Ostavite kolač u otškrinutoj rerni još pola sata. Izvadite i ostavite da se skroz ohladi. Stavite u frižider najmanje 4 sata.
Umutite vrhnje sa prah šećerom. Dodajte povlaku i rum i mutite još trenutak.
Premažite ohlađen kolač.
Ukrasite grožđicama.

12 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Niin onkin <3
      Tulee Outi Mikkeliin kahville; )

      Poista
  2. En ole vielä ollenkaan koittanut paistettavaa juustokakkua. Hyydyketorttu kyllä monesti. :o Näyttää mehevältä kakulta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä oikeasti rakastan hyydykekakkua mascarpone juustolla. Mutta paistettut ovat ihan omaa luokkaansa. Ne ovat loistavia! Sinun täytyy kokeilla.

      Poista
  3. Nam,rommit ja rusina on niin hyvä yhdistelmä ja sitten tietenkin juustokakku:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaksi klassikoa samassa kakkussa=> ei voi eepäonnistua ;)

      Poista
  4. Kakku parhaillaan uunissa. Lähtee huomenna pikkujouluihin jälkkäriksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno kun olet leiponut. Kävisitkö vielä sanomassa tykkäsivätkö vieraat?

      Poista
    2. Kakku oli hyvää ja maistui kaikille erinomaisesti.

      Poista
  5. Tämä näyttää kyllä ihanalta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emma! Kohta yritän tehdä jotain, mitä jaksaisin koristella nätisti. Sain lauantaina Kenkäverossa todella hyviä vinkkejä erästä kakkutaiteilijasta ;)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...