27.11.2015

Piparinmakuinen kurpitsajuustokakku


Kurpitsakausi on melkein ohi. Mutta vielä kerkeät tehdä tämän  mahtavan joulunmakuisen kurpitsajuustokakun. Monet pakastavat kurpitsasosetta talveksi. Jos et kuitenkaan ole yksi heistä, valmista kurpitsasosetta saat kaupasta. Sekin kelpaa. Ja tämä sopii, minun mielestäni, oikein hyvin joulun aikaan.

Ohjeen sain salaiselta leivontaystävältäni jo edellisellä kierroksella ja tämä oli tarkoitus postittaa jo silloin, kun se tehtiin (kuvasta näkee, ettei vielä ollut lunta maassa), mutta jäi joulukaudelle. Ei haittaa.
Tämä maustemaailma sopii tähän kauteen täydellisesti. Kunhan vaan kurpitsasosetta löytyy…


Keksipohja

200 g keksejä (käytin Marie-keksejä)
100 g huoneenlämpöistä voita
ripaus muskottipähkinää
1 tl hunajaa (käytin agaavesiirappia)

Kurpitsa-juustotäyte
400 g kuorittua kurpitsaa
650 g huoneenlämpöistä tuorejuustoa (käytin Mascarponea)
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 rkl maissitärkkelystä
2 kananmunaa
2 tl kanelia
0,5 tl muskottipähkinää

Halkaise kurpitsa ja paista uunissa 200 asteessa noin tunti. Jäähdytä.
Poista kurpitsasta siemenet ja kuori. Ota talteen 400 g hedelmälihaa ja soseuta.

Laita uuni kuumenemaan 200°:een. Valmista pohja. Murenna keksit muovipussissa hienoksi. Pehmennä voi kulhossa. Lisää keksinmurut ja muut pohjan ainekset ja sekoita tasaiseksi. Levitä seos irtopohjavuokaan (n. ø 20cm) ja paista uunissa n. 8 min.
Yhdistä huoneenlämpöinen juusto, sokerit ja maissitärkkelys kulhossa. Vaahdota kuohkeaksi sähkövatkaimella. Vatkaa kananmunat vaahdoksi yksi kerrallaan joukkoon. Kääntele kurpitsasose ja mausteet varovasti sekaan.
Laske uunin lämpötila 175°:een. Levitä täyte pohjan päälle ja nosta vuoka uunin keskitasolle. Kypsennä kakkua n. 1 tunti.
Nosta kakku uunista ja anna jäähtyä 10 min. Pyöräytä kakun reuna veitsellä irti vuoasta. Anna jäähtyä haaleaksi ja siirrä jääkaappiin tekeytymään. Tarjoa seuraavana päivänä.




In Bosnian language:

Kolač od tikve i sira (Cheesecake)
(tepsija prečnika 20 cm)

Kora:

200 g mljevenog keksa
100 g putra (omekšanog)
1 velika kašika meda (ili agave sirupa)

Fil:

400 g izgnječene pečene tikve
650 g svježeg sira (može Mascarpone, Philadelphia, Moja kravica, ABC...)
1,5 dl šećera
2 kašičice vanilin-šećera
3 kašike gustina
2 jaja
2 kašičice cimeta
½ kašičice naribanog muškatnog oraščića

Presjeći tikvu i peći na 200 stepeni oko sat vremena, da omekša. Ohladiti. Očistiti od sjemena i kore i odvojiti za kolač 400 g, te izgnječiti.
Zagrijati rernu na 200 stepeni.
Pripremiti koru. Izmiješati keks sa putrom i medom, utisnuti u tepsiju, na dno i na zidove. Dobro bi bilo, ako imate „za broj manju“ tepsiju da stavite unutra, da se stranice ne bi prilikom pečenja „obrušile“. Peći 8 minuta.
Za to vrijeme izmutiti pjenasto sir, šećer i gustin. Dodavati jedno po jedno jaje I mutiti cijelo vrijeme. Na kraju lagano umiješati kašikom pire od tikve i začine.
Izliti smjesu u tepsiju preko podloge od keksa, smanjiti temperature na 175 i peći na sredini rerne sat vremena.
Nakon pečenja sačekati 10 minuta, te lagano uz pomoć noža odvojiti ivice kolača i pažljivo ga izvaditi iz tepsije. Kad se ohladi staviti u frižider I ostaviti preko noći da se ukus ujednači. Poslužiti sutradan.

5 kommenttia:

  1. Kakku näyttää tosi hyvältä!
    Kiitos Sanja ohjeesta <3

    VastaaPoista
  2. Voi miten herkullisen näköinen kakku ♡

    VastaaPoista
  3. Kaunis kakku Sanja:)

    VastaaPoista
  4. Ihana ohje, minusta tuli kurpitsafani vasta tänä syksynä!
    Kaunista viikonloppua koko perheelle <3

    VastaaPoista
  5. Nam! Rakastan kurpitsaa, ihan parasta. Tätä voisin kanssa koittaa.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...