10.10.2015

PERUNAPINAATTILAATIKKO



Lupasin postata ainakin yhden ohjeen teemaan lihaton lokakuu. Nyt ollaan jo lokakuun puolessa välissä. Aika menee hurjan nopeasti, mutta yhden reseptin sain aikaiseksi: perunapinaattilaatikko.

Ja mikä parempi! Tämän ruoan voi tehdä ylijääneestä perunamuusista ja näin vähentää hävikkiä.
Minulla on ainakin jatkuvasti ongelma perunamuusin kanssa: se joko ei riitä, tai sitä jää yli ihan tolkuttomasti, eikä kukaan syö sitä myöhemmin. Tämä on tosi mainio tapa saada ylimääräinen muusi syötyä. Ja vaikka lokakuussa söisin sitä pääruokana, muulloin sitä voi tarjota lisukkeena.




1 kg keitettyä perunaa
1 iso sipuli
2 rkl voita (margariinia, öljyä...)
1 dl maitoa
1 tl suolaa

400 g pakastepinaattia (sulatettu ja valutettu siivilässä)
2 rkl öljyä
1 tl suolaa

2 kananmunaa
2 dl creme fraichea (tai smetanaa, kuohukermaa, ruokakermaa...)

Keitä perunat, kuori ne ja survo muusiksi (tai ota esille eiliseltä ylijäänyt muusi).
Kuutioi sipuli ja paista rasvassa. Sekoita muusiin paistettu sipuli (ja kaikki rasva pannulta), kuumennettu maito ja suola. Sekoita.
Paista pinaatti rasvassa ja mausta suolalla.
Voitele uunivuoka ja laita puolet muusista. Levitä päälle pinaatti-kerros ja peitä muusilla.
Sekoita kerma ja kananmunat kulhossa ja kaada laatikon päälle. Pistele haarukalla niin, että kaikki kermamunaseos imeytyy hyvin.
Paista uunissa 220 asteessa noin puoli tuntia kauniiksi ruskeaksi.


2 kommenttia:

  1. Näyttää niin herkulliselta. Sitten kun lihaton kuukausi on ohi, tätä voisi laittaa pihvien kaveriksi :D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...