MUSTIKKA RAAKAKAKKU

5.9.2015


Pitkästä aikaa tuli taas kerran tehtyä raakakakku.

Toisaalta se tuntuu juuri minun jutulta, sillä ne ovat niin sovellettavia, eivät tarvitse juuri minkälaista ohjetta, eikä tarvitse punnita paljon mitään.... Toisaalta taas, kun nuo pähkinät pitäisi liottaa monta tuntia (tai yön yli).... pikkuisen haastavaa äkilliselle leipurille. Minulla kaikki pitäisi tapahtua tässä ja nyt!  Kärsivällisyyttä ei ole yhtään. Eteläinen temperamentti (kuulostaa paremmalta kuin huonot hermot).

Elämässä on kuitenkin muuten sovellettava pohjoismaiden tyyliä. Esimerkiksi pitää pistää kaikki hälytykset päälle päivää ennen, kun ystäväni ilmoitti, että on tulossa päivänkahville kuukauden päästä. Ei haittaa suunnitella asiat hyvin, päin vastoin, mutta minä vaan en muista ja saatan varata vaikka mitä päällekkäin. Tai sitten unohdan leipoa meidän kahvihetkeen.
Tiedän, suunnitelmat on kirjoitettava ylös, mutta minun tapauksessa sekään ei onnistu. Olen niin toivoton tapaus. Onneksi on kännykkä ja hälytykset!

Mutta takaisin raakakakkuihin. Eli niistä tykkään kovasti, sekä tehdä, että syödä ja ainoa miinus on pähkinöiden esikäsittely. Se on sitten suunniteltava hyvin.  Muu ei auta.



MUSTIKKA RAAKAKAKKU

Pohja:
100 g (n. 2,5 dl) mantelijauhoa
1 dl pehmeitä kuivattuja aprikooseja
0,75 dl raakakaakaojauhetta
2 rkl agavesiirappia
2 rkl kookosöljyä (sulatettuna)

Sekoita kaikki ainekset blenderissä hienoksi tahnaksi ja levitä paperilla vuoratulle irtopohjavuoalle (n. 18 cm).

Täyte I:
150 g cashew pähkinöitä (liotettu vedessä ainakin 4 tuntia, mieluiten yön yli)
1 vaniljatangon siemenet
1 dl kookosöljyä (sulatettuna)
1/2 dl agavesiirappia
1 sitruunan mehu

Sekoita kaikki ainekset blenderissä hienoksi tahnaksi ja kaada 2/3 osaa suklaapohjan päälle.

Täyte II:
1/3 osaa täytteestä I
2 dl mustikkaa

Sekoita blenderissä täyte I ja mustikat ja kaada valkoisen täytteen päälle.

Anna kakun tekeytyä pakastimessa muutama tunti. Älä kuitenkaan pakasta sitä, vaan siirrä se jääkaappiin (käden ulottuville). Jos pidät sen pakkasessa, ota sen hetkeksi sulamaan ennen tarjoilua.



2 kommenttia

  1. Mustikka antaa ihanasti makua raakakakuille:) Silloin kun aloitin blogin ja laitoin raakakakkuja niin niitä ihmeteltiin;nyt ne ovat niin trendikkäitä;D

    VastaaPoista
  2. sinulle on Jotain sinnepäin -blogissani haaste :)

    VastaaPoista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.