Nektariini-mustikka-kookoskakku

31.8.2015
Harvoin minä teen jotain ohjeen mukaan (eikä tämä ole mitään uutta lukijoilleni). Mutta Me Naiset -lehdessä huomasin niin ihanan kuvan kakusta, etten voinut vastustaa. Vielä houkuttelivat sanomalla, että taikina sekoitetaan suoraan hyvin voideltuun vuokaan. "Voiko enää helpommalla päästä?" No en usko! Ja kun minulla oli juuri kaksi nektariinia jääkaapin vihanneslaatikossa ja niiden vieressä kassillinen luumuja, tiesin tasan tarkkaan, ettei niillä nektariinilla ole minkälaista mahdollisuutta tulla syödyksi. Luumut vievät voiton aina! Tämä ohje oli kuin tilattu!

Kiitos työkaverille, joka tuo vanhoja lehtiä taukotiloihin ♥ Ja kiitos ihanalle ystävälle, joka toi minulle mustikoita, niitäkin tarvitsen tässä ohjeessa ♥

Kookoslastuja koristeluun minulla ei ollut, mutta kookoshiutaleet toimivat yhtä hyvin. Unohdin myös ripotella kakun päälle lusikallinen sokeria, mutta näin kävi, kun en ole tottunut seuramaan ohjetta. Onneksi nektariinit olivat niin kypsiä ja makeita, että lopputulos oli todella hyvä.
Kuvia en vaan saanut niin hyvin kuin ammattilainen, mutta oli hauska yrittää!




Lehden sivun toisella puolella oli ohje toffeiselle herkulle: Carmelitas-neliöt. Sitäkin kokeilin omalla tyylillä, joten pysykää kuulolla. Jotain ihanaa on luvassa....


Nektariini-mustikkakakku

3 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 dl kookoshiutaleita
1 tl leivinjauhetta
2 munaa
1 dl maustamatonta jogurttia
½ dl rypsiöljyä

Päälle

2 nektariinia
1 dl tuoreita mustikoita
1 rkl sokeria
kookoslastuja

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele irtopohjakakkuvuoka (halkaisija 20 cm) tarkasti voilla.
Mittaa kuivat aineet vuokaan ja sekoita keskenään. Lisää munat, jogurtti ja rasva ja sekoita vuoassa tasaiseksi taikinaksi.

Viipaloi nektariinit.
Ripottele kakun päälle nektariiniviipaleet, mustikat ja sokeri.
Paista kakkua uunin alatasossa 45–50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys tarkasti tikulla. Anna kakun jäähtyä noin 5 minuuttia ja irrota sitten vuoasta.


Koristele kypsä kakku kookoslastuilla ja tarjoa vaniljajäätelön kera.





Ei kommentteja

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.