Hyvä olla kotona! (Sly porkkana)

10.8.2015
Taas kerran tuli se hetki kun tulimme kodista kotiin. Ja taas ruvetaan laskemaan päivät seuraavaan lähtöön kotimaahan. Kotimaa on aina kotimaa ja sinne on aina ihana suuntautua, nauttia lomasta ihan täysin, täyttää kaikki akut seuraavalle vuodelle, mutta ajan myötä, meidän koti Suomessa on saanut statuksen KOTI, täydellä tarkoituksella. Meidän koti Bosniassa on nyt meidän lomapaikka, meidän paratiisi, paikka missä vietetään vuoden parhaat hetket.
Niitä hetkiä jostain syystä en ole ikinä jakanut blogissani. Taitaa olla, että olen itsekäs ja haluan säästää ne vain itselleni.
Tänäkin vuonna olen jakanut muutamia valokuvia Instagramissa ja Facebookissa, mutta parhaat hetket ovat omassa aarrearkussa. Talvella on ihana avata aarrearkku ja antaa ihanille muistoille lämmittää koko kehon, kun ulkona sataa lunta ja on kova pakkanen. Joshan joskus jotain muistoja vuotaa blogillekin...
Ja nyt kotona paluu arkeen on ollut vauhdikas: pyykinpesu, kukkien ja pihan hoito, kännykän hankinta kouluun lähtevälle ekaluokkalaiselle, kuukauden postin tarkistus... ja sieltä löytyy paketin saapumisilmoitus!
Paketti oli ulkomailta ja tiesin heti, että kyseessä on nami-hiiren sly-31 porkkana. En kuitenkaan tiennyt, että sieltä löytyy niin paljon ihanuuksia. 


Laatikko oli täynnä erikoisia tuotteita, joita ei saa Suomesta: 
ruususokeria, ihanat ruusukuvioiset silkkimäiset servetit, 


sahraamisuolaa, hibiskussuolaa, 


viinikiviä, vaahteransiirappihiutaleita, sahramileivinjauhetta, kakkukiillejauhetta, rommivanilliinisokeria (sain sen edellisen kerran ja ihastuin täysin. Olen etsinyt sitä joka paikasta Ruotsista, Ranskasta, Sveitsistä, Itävallasta, Bosniasta, Kroatiasta, Tsekistä, Puolasta, kaikista Baltian maista, mutta en löytänyt) , rommiaromia (mikä äidillä oli aina kaapissa ja minä hullu käytän rommia ja tulen humalaksi yhdestä kakun palasesta), 


vaaleanpunaista  Renshaw-marsipaania (tykkään Renshaw-sokerimassasta, mutta marsipaania en ole vielä nähnytkään. Tosi hieno uutuus minulle!),  


kovettuvaa suklaakastiketta jäätelöön, 


marsipaanicappuccinoa (oikein ihanasti maistuu villille mantelille) 


ja maailman parasta suklaata uudessa pakkauksessa, mistä valitettavasti sain nami-hiireltä sellaisen ohjeen:
" ei sitten ole sinulle tai herkkupulliisi Ü, vaan pienempiin makoisiin suihin !"
joten kiitän lapsien puolesta ja kurkkaan Toblerone kääripapereihin onko vahingossa jotain jäänyt mullekin.
Lapset ovat niin suloisia ja jokainen antoi minulle pienen palasen. Onneksi mieheni ei huoli suklaasta.


Ja lopuksi kauan unohdettu ja meillä päin hirveesti kehuttu maailman parhaaksi leivontasuklaaksi Block. 


Ai miten ihana paluu aikoihin ennen sotaa, kun sitä oli meillä myynnissä  (oli muuten sikakallis verrattuna kotimaisiin suklaisiin) ja kerran ostin sen ja tein suklaakuorrutteen vaniljakakun päälle, josta tuli ihan täydellistä (vastaava kakku löytyy täällä, vaan appelsiinien tilalle laitoin suklaakuorrutteen) ja sain paljon kehuja koko suvusta. Se oli yksi tärkeimmistä hetkistä minun leipomisen harrastuksen alussa (olin varhainen teini, ehkä 14v.)
Nyt sain mahdollisuuden maistaa sitä suklaana, sillä aikoina en syönyt tummaa suklaata ollenkaan. Nykyään se kuuluu lempiherkkuihin.
Riittääkö sanoja kiittämään nami-hiirelle tästä? Enpä usko!


12 kommenttia

  1. Nami ihania herkkuja ihan parhaita tuliaisia muutenkin. Ihana tuo Ibizan suolapurkki kun siinä oli kukkia. Kivaa viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia! Ihanaa viikkoa sinullekin. Minun viikko menee suunitelemassa ruokia mihin käytetään näitä ihanuksia :)

      Poista
  2. Eipä kestä kiitellä, sinä olit ahkera ja loppumetreillä oli 'arpanopalla' tassut pelissä Ü .
    Kaikkea ilman tulee hyvin toimeen, mutta on kiva koota rasia tuotteita, joita arvelee ettei Suomesta saa tai ehkä saakin toisen brändin alla.
    Saksan ja Italian valikoimat ovat ihan omaa luokkaansa - ja paikallinen Apteekki !
    Terkuin n-h-e
    http://originaalisly.vuodatus.net

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On todellakin kiva kokeilla uutta, mutta vielä parempi kun on niin romanttinen ja nostalginen sielu, että joka asia herää ihania muistoja. Niistä minä kiitän koko sydämestä. Vaikka ne ovat minun omia, ei ne olisivat herännyt ilman sinun apua ;)

      Poista
  3. Tervetuloa arkeen ja ihana sly-paketti:) Sama tunne oli vähän kun tulin Suomesta takaisin tänne...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joka vuosi samat murheet ja uudet muistot millä voimme ruokia sielua vuodeksi; )
      Elämä on ihanaa!

      Poista
  4. Äiti lähti tänään Bosniaan. Kauhulla on seurattu säätiedotuksia. Hellettä on Bosniassa piisannut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kuitenkin parempi kuin silloin kun me olimme siellä. Kahden viikon aikana oli punainen lämpövaroitus. Hellettä oli yli 42 asteetta ja ihmiset ovat pysyneet sisällä. Itse olin aika rohkea liikumaan, mutta en suosittele muille. Merellä taas oli tuuri, että tuli kylmää aalto, joten lämmöt olivat 28-34 välissä. Se oli ihana!

      Poista
  5. Aivan ihana paketti! Itsekin rakastuin tuohon rommisokerin, toimii erityisen hyvin kuorrutteissa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Tykkään rommin makua suklaan kanssa, joten heti tuli mieleen, että menisi tosi hyvin mokapalojen kuorruteen. Pitäisi kokeilla!

      Poista
  6. Ihanan paketin olet saanut =) Ja tervetuloa takaisin Suomeen, olet ollut ajatuksissani <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen ajatellut sinua....
      Kiitos kortista, oli ihana yllätys :)

      Poista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.