Stracciatella juustokakku, kirsikan kanssa

7.7.2015


Kaikki ovat jo varmasti huomanneet, että tämän blogin kirjoittajalla on kolme himoa:
1. juustokakku (hyydykekakku, ei paistettu!)
2. kirsikka 
3. tumma suklaa

Meidän Amra sai tehtäväksi tehdä iltapäiväkahville juuri sellaisen, missä yhdistyy nämä kolme juttua. 
Syynä oli se, että minä tein pitkää päivävuoroa ja iltakahville oli tulossa ystäväni, joka myös tykkää näistä kaikista kolmesta jutusta. Joten Amra pääsi hemmottelemaan meitä ihanalla herkulla. 
Varsinaista ohjetta tähän kakkuun ei ollut, joten minä kirjoitin Amralle lapun omasta päästäni. Ei riitä, etten itse seuraa ohjeita. Opetan myös lapsia tekemään samaa. Onneksi tälläkin kertaa mittasuhteet päässäni ovat toimineet hyvin ja kahvipöydälle ilmestyi niin maukas kakku, että päätin kirjoittaa ylös tämän ohjeen virallisesti ja jakaa sen teidän kanssanne. Tämä kakku tehdään uudestaan heti kun pääsen Bosniaan, mutta silloin laitan hapan kirsikoita päälle. En malta odottaa!

Perheessäni on muitakin ketkä eivät malta odottaa. Kun olin kattamassa omaa kahvipöytää ihanan aurinkoisena hetkenä ja päädyin ottamaan muutaman kuvan, kaksi pientä ilmestyivät paikan päälle ja rupesivat nauttimaan äidin kahvihetkestä.



Pohja:
200 g keksijauhetta
60 g voita ( sulatettuna )

Täyte:
6 dl kermaa 
500 g mascarponea
3 rkl vaniljasokeria 
5 liivatelehteä
100 g tummaa suklaarouhetta

Päälle:
n. 250 g  kirsikkaa
1 dl hyytelösokeria 
2 dl vettä

Sekoita keksijauhe ja voisula ja laita rengasvuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma, mascarpone ja vaniljasokeri vaahdoksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja sulata ne mikrossa 30 sekuntia. Lisää sulatetut liivatelehdet kerma-mascarponen joukkoon ja vatkaa sekaisin. Lisää lopuksi suklaarouhe ja sekoita. Kaada täyte keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia. 
Poista kirsikoista kivet ja asettele ne hyytyneen juustoseoksen päälle. Keitä hillosokerista kiille pakkauksen ohjeen mukaan ja laita kirsikoiden päälle.








4 kommenttia

  1. Näyttääpä herkulliselta! Ja Amra on kyllä taitava tyttö! Tullut äitiinsä :)

    VastaaPoista
  2. Ihanan, kuolattavan näköinen kakku! Suomesta saa kyllä niin huonosti mitään kirsikkatuotteita :/ Ja ne ovat lemppareitani.

    VastaaPoista
  3. Hei! Kiitos paketista, väri osui hyvnkin oikeaan! Ja suuret kiitokset paprikatahnasta ja ruusunmarjahillosta, tunnen olevani etuoikeutettu päästessäni maistamaan teidän kotiseutunne tuotteita!

    VastaaPoista
  4. Makoisa kakku :D !
    Terkuin n-h
    http://nami-hiiri.vuodatus.net

    VastaaPoista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.