19.7.2015

Nautaa ja Massaman currya (Masaman curry nya)



Onko minusta tulossa thairuokamestari?  No ei varmasti, mutta minusta tuli iso fani. Olen jo alkanut miettiä miten voisin hyödyntää ylijääneet kastikkeet ja minkälaista olisi kerran jo tehty ruoka erilaisen lihan (kalan) kanssa ja mikä on minun lempimauste, thai vihannes ja  kastike..... Ideoita on syntynyt, kun vaan ehdin niitä toteuttaa. 
Tällä kertaa tein kuitenkin ohjeen mukaan ja tuntuu, että massaman curry on minun lemppari, ainakin tällä hetkellä. 
Naudan lihan kypsennyksen takia tämän ruoan laittamiseen pitäisi varata noin tunti, mutta minusta sekin on nopea verrattuna bosnialaisiin ruokiin, mitä välillä haudutetaan monta tuntia  (esimerkiksi ......)
Ohje on taas kerran poimittu Thai Food Market Raisio verkkokaupasta, one click-tilaus otsikosta ja taas kerran todettu toimivan.  Massaman curry oli pikkuisen miedompi kuin edelliset kokeiluni, joten vielä paremmin maistui lapsille. Ensi kerralla kokeilen tehdä saman ohjeen mukaan, mutta käytän broilerinlihaa. 
Jos haluat kuulla kokemukset ensimmäisten joukossa muista seurata meitä facebookissa ja/tai Instagramissa. Voit myös liittyä blogini lukijaksi sivupalkin kautta tai Google plus seuraajaksi, niin varmistat saavasi kaikki ohjeet uunituoreina. Sokerivaltakunta löytyy myös Twitterista ja Pinterestista.


400 g naudan paistia, karjalanpaistiliha käy hyvin
5 keskikokoista perunaa
4 keskikokoista sipulia
1 rkl Massaman currya
2 rkl palmusokeria raastetta
1/2 dl kalakastiketta
1 dl kookosmaitoa 
1rkl tamariinitahnaa 
100g cashew- pähkinöitä
Ohje
1.Leikkaa liha, perunat ja sipuli samankokoisiksi paloiksi.
2. Laita kookosmaito ja Massaman Curry paksupohjaiseen kattilaan tai pataan. Sekoita hyvin hiljaisella tulella 5 minuuttia, punainen öljy alkaa erottumaan.
3.Lisää liha ja kääntele seoksessa, kunnes lihat ovat kauttaaltaan curryn peitossa.
lisää sen verran vettä, että lihat peittyvät.
4.Lisää palmusokeri ja tamariinitahna. Keitä miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia.
5.Lisää cashew-pähkinät,sipulit ja perunat. Keitä 20 minuuttia kunnes perunat ovat kypsyneet. 
Tarjoile punaisen riisin ja jasmiiniriisin kanssa.


3 kommenttia:

  1. Jos on jo nälkä, tunti on tietysti pitkä aika. Noin muuten mun mielestä tunti ei oo paljon, kun se ei ole aktiivista tekemistä. Paistoaika menee äkkiä, kun pistää pyykir narulle, keräilee tavaroita ja kattaa pöydän. Tai ottaa torkut.

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköistä! Ja varmasti myös makuista!

    VastaaPoista
  3. Massaman curry toimii aina ja on huikean hyvää!!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...