29.6.2015

Thai Panang Currykana



Kun kerran onnistuin saamaan aikaan kunnon thai-ruokaa omassa keittiössäni, jäin pikkuisen koukkuun. Ja miksi en olisi, kun se maistuu koko perheelle ja on niin nopeaa ja helppoa tehdä. Ainakin tällä tavalla kuin minä olen tehnyt: one click -tilauksen tavalla. Thai Food Market Raisio tarjoaa one click -tilauspalveluna mahdollisuuden valmistaa aitoa thaimaalaista ruokaa vaivattomasti. Valitse vain ruoka, jota haluat syödä, klikkaa kerran ja seuraavana päivänä paketti on postissa ja sisältää kaikki ainekset paitsi tuoretta lihaa/kalaa. 
Ohjeet ovat selkeät ja ruoan valmistus helppoa ja nopeaa. 
Vähän aikaa sitten sain mahdollisuuden järjestää arvonnan ja tarjota yhdelle lukijalleni haluamansa one click -tilauspaketin. Onni potki Peggyä ja pian Peggyn punaisessa keittiössä valmistui Thai Panang Curry -kana. 
Minäkin halusin kokeilla samaa ja nyt minulla on myös kunnia näyttää teille, miten se onnistui minulta ja Peggyltä.


made by me

Peggyn pieni punainenkeittiö
made by Peggy
Molemmat teimme saman ohjeen mukaan ja samoista aineksista. Kyselin Peggyltä, mitä olemme tehneet eri tavoin, kun minulla oli niin paljon kastiketta. Näin Peggy vastasi:

"Kastiketta tuli paljon, mutta mitään ei jäänyt :D"

Eli ohje on simppeli eikä mikään voi mennä väärin! Kokeile itse!
Ruoka maistui sekä bosnialaiselle että suomalais-brittiläiselle perheelle. Maistuis varmaan sullekin!

Thai Panang Curry -kana (Panang Gai) neljälle
400 g broileria (porsasta, äyriäisiä, tofua vaihtoehtoina)
3 rkl Panang-currytahnaa
400 ml kookosmaitoa
3 rkl palmusokeria
2 rkl kalakastiketta
1 rkl valkosipulia 
100 g cashewpähkinöitä

Ohje
Kuumenna pannussa osa (1 dl) kookosmaitoa ja keitä n. 3 minuuttia.
Lisää mukaan currytahna ja valkosipuli, hauduta muutama minuutti. 
Lisää loput kookosmaidosta ja paloiteltu broileri, hauduta noin 10 minuuttia.
Mausta sokerilla ja kalakastikkeella.
Tarkista maku ja ripottele pinnalle lopuksi cashewpähkinät.
Tarjoa nuudeleiden tai punaisen riisin ja jasmiiniriisin kanssa.

Punainen riisi

Punaista riisiä on käytetty aasialaisessa keittiössä lähinnä ulkonäkösyistä, mutta myös perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä.
Punariisin on tutkimuksissa havaittu alentavan kolesterolia.
Käytä tätä pehmeää “terveysriisiä” sellaisenaan tai sekoita sitä muun riisin joukkoon. 

Keitto-ohje:
1 osa punaista riisiä
2 osaa vettä
suolaa

Kiehauta vesi. Lisää riisi ja suolaa.
Keitä hiljalleen n.40-45 minuuttia kannen alla.

Jasmiiniriisi

Royal Umbrella on hyvälaatuista, aitoa thaimaalaista riisiä.
Riisi on itsessään aromaattista, eikä sitä mausteta millään – ei edes suolalla!
Se on pitkäjyväistä ja takertuvaa riisiä, joten sitä syödään Aasiassa puikoilla.

Jasmiiniriisin keitto-ohje 
Mikäli et omista riisinkeitintä ja haluat hyvää jasmiiniriisiä, tee näin:
Mittaa riisin määrä.
Huuhtele riisiä hetki siivilässä.
Laita riisi kattilaan.
Mittaa joukkoon saman verran vettä (esim. 3 dl riisiä, 3 dl vettä).
Kiehauta vesi ja riisi.
Nosta kansi kattilan päälle tiiviisti ja sammuta levy.
Älä avaa kantaa välillä, vaan anna riisin kypsyä 15–20 minuuttia levyn jälkilämmöllä.

Riisi säilyy vuosia kuivassa ja valolta suojattuna!





In Bosnian language:

Thai Panang Curry -sa piletinom (Panang Gai)
-za 4 osobe

400 g piletine bez kosti
3 kasike Panang-curry paste
400 ml kookosovog mlijeka
3 kasike  palminog secera
2 kasike ribljeg sosa
1 kasika sjeckanog bijelog luka
100 g indijskih orascica

- Zagrijati u tavi 1 dl kokosovog mlijeka i kuhati 3 minute.
- Dodati curry pastu i bijeli luk i kuhati par minuta.
- Dodati ostatak kokosovog mlijeka i piletinu, te kuhati na laganoj vatri oko 10 minuta.
- Zaciniti palminim secrom i ribljim sosom.
- Posuti sa indijskim orascicima.

Posluziti uz crvenu i jasmin rizu.

Crvena riza

Poznato je da crvena riza smanjuje holesterol. Mozete je koristiti samu ili pomijesanu sa bijelom rizom. Ne mozete ih kuhati zajedno!!! Crvena riza se kuha puno duze od bijele rize i to u omjeru 1:2 (npr. za 2 dl rize trebace vam 4 dl vode).

1 mjera crvene rize
2 mjere vode
soli po ukusu

- Prokuhati vodu i dodati so i rizu. Kuhati pokriveno na laganoj vatri 40-45 minuta.

Jasmin riza

Ako ste u mogucnosti nabaviti pravu tajlandsku jasmin rizu, preporucujem da je kuhate na ovaj nacin da biste dobili autenticni okus. Kuha se u omjeru 1:1 (npr. 3 dl rize i 3 dl vode)

- Izmjerite rizu i isperite je u cjedilu. Stavite u serpu.
- Dodajte istu kolicinu vode.
- Prokuhajte.
- Poklopite i ugasite ringlu. Ostavite da stoji 15-20 minuta. Ne otvarajte poklopac!!!
- Ukoliko imate indukcijsku ringlu, kuhajte rizu sa vodom oko 3 minute, poklopite, zamotajte krpom i ostavite stojati u zatvorenoj rerni oko 20 minuta ( ne treba grijati rernu).

4 kommenttia:

  1. Todellakin maistui ja tulemme syömään varmasti pian uudelleen, niin hyvää! Kiitos vielä palkinnosta :)

    VastaaPoista
  2. Aah lempparia, tätä aion kyllä pikapuoliin tehdä, näyttää niin herkulliselta. <3

    VastaaPoista
  3. Oi että kun näyttää niin herkulliselta :P

    VastaaPoista
  4. Anonyymi2/7/15 22:45

    Mahtava nälän taltuttaja !
    Terkuin n-h
    http://nami-hiiri.vuodatus.net

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...