Riisirieska

12.6.2015

Nyt tuli uusi perheen suosikki: Riisirieska!
Ohje on saatu salaiselta leivontaystävältä ja heti kun sen luin tiesin, että tästä meillä tykätään:

"Riisirieska

3 kahvikuppia kaurahiutaleita
1 l maitoa
2 tl suolaa
2 kahvikuppia riisiä
3 kahvikuppia vettä
50 g voita
2 munaa

Sekoita maito, kaurahiutaleet ja suola. Anna turvota n. tunti.
Keitä vesi ja riisit, niin että vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää voi sulamaan kuumien riisien joukkoon.
Sekoita maito-kaurahiutale-seos sekä riisiseos keskenään. Lisää joukkoon kananmunat.
Paista 200 asteessa 40-50 minuuttia, kunnes hyytyy ja saa kauniin värin.

Vinkki!
1 kahvikuppi on n. 1,5 dl kokoinen
Tarjoa riisirieska munavoin kera, se on herkkua!"




Ystäväni suositteli munavoita rieskan kanssa, mutta meidän väki päätti syödä sen omaan tapaan: Nutellan kanssa.
Joko on karvat pystyssä??? Kokeile! Kyllä karvat laskee ja sinä ihastut! Ihan varmasti!


Edit 29.6.2015:
Riisirieska herätti ihania muistoja blogiystävässäni. Kommentointi ei jostain syystä onnistunut, mutta sähköpostissa hän kirjoitti seuraavasti:

"Käväisin kurkkaamassa blogissasi pitkästä aikaa ja löysin riisirieskareseptisi: voi mitka muistot tulvivat mieleen! Juuri tätä tarjoili vanhaksi pojaksi jäänyt edesmennyt Erkki-setäni, joka oli syntynyt Karjalan kannaksella! Kaikki sukulaiset ympäriltä kuolivat yksi toisensa perään ja setä jäi aivan yksin ja - ryhtyi laittamaan ruokaa ja leipomaan! Kaikki ihmettelivät, miten hän ykskaks osasi tehdä karjalanpaistit ja piirakat. Vastaus tuli vahvalla karjalanmurteella: "A mie katsoin ko naiset laittaat!". Kyllä oli tarkkaan katsonut! Minulle ei katsominen riitä, joten oli ihana saada resepti, jota aion kokeilla, kun taas palaan Suomeen - ihan Erkki-sedän muistoksi!"

20 kommenttia

  1. Ihastuin, vaikka en ole vielä maistanut, mutta teen varmasti viikonlopuksi, kiitos reseptistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, että lähdet tekemään :) Käy sanomassa oliko hyvä!

      Poista
  2. Tätä täytyy hiirenkolossakin kokeilla !
    Terkuin n-h
    http:/originaalisly.vuodatus.net

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miksi minulla on fiilis, että tästä tulee jotain upea! ;) :-)

      Poista
  3. Oi että kun vaikuttaa herkulliselta!
    Kun olin pieni eräässä lounasravintolassa tarjottiin juuri tällaista! Ihmettelin pitkään, että mitähän kyseinen herkku mahtaisi olla, nyt sitten sekin selvisi :) Pitää kokeilla mahdollisimman pian.

    VastaaPoista
  4. SLY31-parisi13/6/15 21:45

    Hauska kokeilu tuo nutella :) ja ennen kaikkea herkku, mutta myös helppo tehdä, vai mitä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana parini, tämä on juuri sellainen ohje mikä toivoin: herkullinen ja helppo tehdä (eikä hirveesti lihottaa )

      Poista
    2. SLY31-parisi14/6/15 18:29

      Kiva kun tykkäsit :)

      Poista
  5. Juuri tuli uunista ja ihanaa on! Onko tämän taustasta tietoa? Onko kyseessä suomalaisjuurinen vai bosnialainen leipomus?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomalaisjuurinen :-)
      Sain ohjeen salaisesta leivonta ystävästä, jos hän näkee ja kirjoita tänne reseptin alkuperä!?!?

      Poista
    2. SLY31-parisi24/6/15 12:19

      Sen alkuperästä en osaa sen paremmin, äitini on saanut sen joskus työkaveriltaan :)

      Poista
  6. Herkullisen näköistä =)

    VastaaPoista
  7. Ihanan kuuloista (ja vielä nutellalla!!) mutta aivan erityisen ihana tarina sen takana! Olisi ihana kuulla aina enemmän reseptien taustoista, niistä tulee hyvälle tuulelle ja niitä osaa varjella eri tavalla kun resepti on erityinen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan niin. Minä yritän ainakin niistä Bosnian resepteistä :)

      Poista
  8. Käytetäänkö tässä puuroriisiä vai irtonaisempaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puuroriisiä minä käytin. En olisi vaihtanut ;)

      Poista
  9. Kiitos tästä hyvästä reseptistä! Olen tehnyt tätä tähteeksi jääneestä keitetystä riisistä hyvin tuloksin. Ei ole edes tarvinnut olla puuroriisiä.

    VastaaPoista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.