Omena-manteli piirakka (gluteeniton)

19.5.2015


Tänään alkaa Urtekramin ja Ruoka.fi:n järjestämä gluteeniton leivonnainen –kilpailuun. Mukana on 36 toinen toistaan herkullisempia ohjeita ja omaa suosikkiasi voit käydä äänestässä Ruoka.fi:n sivuilla ja samalla voita 100 euron arvosta Urtekram-tuotteita. Äänestysaikaa on 15.6.2015 saakka.

Gluteeniton leivonta on lähellä sydäntäni. Osittain johtuu siitä, että lapsuuden leivonnaiset ovat useasti olleet luonolisesti gluteenittomia, sillä meillä päin useasti korvataan jauhot pähkinöillä tai unikonsiemenillä.
Nykyään minulle tulee useasti vieraita, ketkä eivät voi sietää gluteenia. Yritän aina tarjota heille jotain mehevää ja maistuvaa. Eritysruokavalio ei tarvitse karsia makua. Varsinkin nykyään, kun kaupan hyllyistä löyty vaikka minkälaisia vaihtoehtoja.

Ilahduin kun sain kutsun gluteeniton leivonnainen –kilpailuun ja lähdin oikein hyvällä mielellä kehittämään jotain uutta, erilaista ja kaikista tärkeintä, maistuvaa. Minun lukijat tietävät jo entisestään, että gluteeniton tarjonta tässä blogissa on aina ollut mehevä ja täynnä makua. Ei nytkään tullut poikkeusta. Tässä ohjeessa gluteeniton murotaikina saa kosteutta ja raikkautta omenoista (en malta odottaa kesään, että saan tämän herkun tehtyä naapurin kaneliomenoista) ja mantelit taas tuovat ihana pähkinäistä makua. Tämä ihanuus löytyy kilpailusivustossa tästä. Toivottavasti äänestät juuri tätä.


Omena-manteli piirakka

8 omenaa (luomu)

Täyte:
150 g mantelia (Urtekram luomu)
40 g ruokosokeria (Urtekram luomu)
40 g voita
0,4 dl kauramaitoa

Jauha mantelit.
Sekoita jauhetut mantelit ja sokeri kulhossa. Kuumenna maito ja voi kiehuvaksi. Kaada pähkinöiden päälle ja sekoita tahnaksi. Jäähdytä.
Kuori omenat ja poista sisus. Asettele omenat irtopohjavuokaan, jonka pohjalle olet ripotellut ruokosokeria.
Täytä omenat tahnalla ja laita uuniin. Paista esilämmitetyssä uunissa 200 asteessa 20 minuuttia.
Omenoiden paistoaikana tee muropohja.


Muropohja:
200 g voita
1 dl ruokosokeria (Urtekram luomu)
5 dl luomu gluteenitonta jauhoseosta Urtekram Yleis leivontamix
2 kananmuna
1 dl kaurahiutaleita (Urtekram luomu)
2 tl leivinjauhetta (Urtekram luomu)

Sulata voi kattilassa. Anna jäähtyä hetki. Vatkaa sokerin kanssa vaahdoksi, lisää kananmuna ja vaahdota lisää. Lisää kaurahiutaleet, jauhot ja leivinjauhe. Vatkaa tasaiseksi.
Laita pohja paistetujen omenoiden välin ja ympäri tiiviisti.
Paista lisää puoli tuntia 200 asteessa.

Tarjoa kerman tai vaniljakastikkeen kanssa.





äänestää Omena-manteli piirakka tästä

6 kommenttia

  1. Nam vaikuttaa niin herkulliselta. <3 Onnea kisaan <3

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Epäilen, että olet syönyt niitä omenoita liemessä Bosniassa ;)

      Poista
  3. Ihana piirakka,onnea kisaan Sanja.Minäkin teen usein gluteenitonta sillä vatsani sietää vähän huonosti viljaa,vaikka voinkin sitä käyttää. Ja on tuttuja jotka eivät voi lainkaan käyttää viljaa.Minäkin olisin osallistunut tuohon kilpailuun mutta on niin kallista lähettää niitä tuotteita tänne asti joten en voinut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi kun et voinut osallistua. Sinulla on niin paljon kokemusta gluteeniton leivonnassa ja aina taikot niin upeita juttuja, ettei yhtään epäile kuka olisi voittanut jos tulisit mukaan.
      Toisen ajattelin, että nyt meillä muillakin on mahdollista voita :D :D <3

      Poista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.