7.5.2015

Avokado leipä



En muista milloin maistoin avokadoa ensimmäisen kerran. En edes muista missä muodossa. Hyvää vaikutusta se ei ilmeisesti jättänyt heti. Rakkaudesta ensisilmäyksellä tässä ei ole kyse! Mutta todistan, että makuihin voi tottua, opetella syömään ja tykkäämään, kun vaan tahtoa riittää!
Nyt minä rakastan avokadoa. Ihan oikeasti. Ja ihan sellaisenaan. Sitä ihanaa vihreää voita levitän leivän päälle ja syön suurella ruokahalulla. Varsinkin tykkään tuunata erilaisia leipiä. Inspiraatiota haen joka paikasta: lehdistä, televisiosta, ruokakirjoista, blogeista..... Ja aina keksin jotain uutta. Yksi suosikeistani aamupalana  on avokado-kananmunaleipä. Se on oikein mainio aamupala. Antaa voimaa ja potkua pitkälle työpäivälle!

kahdelle:

4 palaa leipää (maun mukaan )
2 isoa tai 4 pientä avokadoa
1/2 sitruunan mehu
4 kananmunaa
tilkka öljyä
ripaus merisuolaa
ripaus raakakaakaota
muutama tippa chilikastiketta

Paista kananmunat öljyssä miedolla lämmöllä molemmin puolin. Mausta merisuolalla.
Halkaise avokadot, poista kivi ja kaiva sisus. Levitä leivän päälle voin tapaan. Pirskottele sitruunanmehua. Laita päälle kananmuna. Ripottele pinnalle raakakaakaojauhetta ja chilikastiketta.

Nauti päivästäsi!



6 kommenttia:

  1. Minäkin rakastan avokadoa,ja tässä ihan lähelläni on avokadotarha,tosin en voi sieltä poimia:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Israelin yöt ovat tarpeeksi pimeitä. Voitko oikein vastustaa? :-)

      Poista
  2. Hei! Sinulle olisi tuolla blogissani haaste, mikäli jaksat sellaiseen osallistua. :)

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköisiä leipiä =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on niin hyvää, etten kaipaa vaihtelua aamupalalle.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...