16.3.2015

Pääsiäiskääröt


Kerran leipuri, aina leipuri. Ja kun rakkaus leivontaan on lisäksi myös geeneissä.... Eli Amra haluaisi tehdä itse toisenkin SLY-30 kierroksessa saamani ohjeen. Kyllä annoin luvan ja hyvää tuli. Ainoa pieni ongelma oli, että minä neuvoin Amraa paistamaan kaikki 8 leivosta samalla pellillä ja paistoaikana ne levisivät ja tarttuivat toisiinsa. Leivoksien reunat ovälivat tarttuneet toisiinsa ja ulkonäkö olivat vähän kärsineet. Se ei kuitenkaan vaikuttanut makuun ja kaikki 8 kappaletta hävisi kahvipöydältä hetkessä.




Pääsiäiskääröt

8 kpl

Ainekset
4 kananmunaa
3/4 dl Dansukker Luomuruokosokeria
2 rkl Dansukker Vaniljasokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
1 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
50 g mantelilastuja

Täyte
4 säilykepersikan puolikasta
2 dl vispikermaa
1 rkl Dansukker Hyytelösokeri Multia
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria

Koristeluun
Dansukker Tomusokeria



Piirrä leivinpaperille 8 ympyrää (halkaisija 12 cm). Päällystä foliolla yksi tai useampi talouspaperirullan pahvihylsy tms.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokerit koko ajan vatkaten. Vispaa keltuaiset joukkoon. Sekoita keskenään vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe ja lisää taikinaan. Jaa taikina ympyröiden sisälle ja ripottele päälle mantelilastuja. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 8 minuuttia. Älä käytä kiertoilmauunia. Siirrä leivonnaiset heti pelliltä foliorullien päälle muotoutumaan. Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma sokereiden kanssa vaahdoksi. Leikkaa persikat ohuiksi lohkoiksi. Pursota tai lusikoi kermaa kääröjen sisään. Lisää persikat. Siivilöi päälle tomusokeria ja tarjoile heti.






14 kommenttia:

  1. Kauniita ja herkullisen näköisiä ovat, omaa silmääni ei ainakaan häiritse <3 Lisäksi tykkään että kädenjälki saa näkyä :)
    SLYstäväsi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tykkään kädenjäljestä. Ja tykkäsin varsinkin niistä kääröistä. Maku muistuttaa hääkakkuani. Siinä täytenä oli väin persikka ja kermaa. Ikisuosikki makuyhdistelmä.

      Poista
  2. Maistuisi minullekin. Eikä niiden aina tarvitse olla niin konditoriassa tehdyn näköisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Jos on liian hieno harmittaa syödä pois :-)

      Poista
  3. Hienot leivokset,Amra on perinyt sinun leipomislahjakkuutesi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti oppi parempi syödä kohtuullisesti, ei niin kuin äiti ;)

      Poista
  4. Onpa herkullisen näköisiä pääsiäisleivoksia, nam!! ☺ Taitava tyttö sulla!! ♥

    VastaaPoista
  5. Kyllä maistuis, näyttää ihanan "rustiikkisilta" ja varmasti ollut hyvää =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olivat mahtavia! Ohjeessa lukee "Tarjoile heti ". Tehty kuin käsketty! Ja oli syöty heti!

      Poista
  6. Voit kyllä taputtaa Sanja itseäsi olalle ja sanoa minulla on upea taitava tytär. Tosi hienoja ja herkullisen näköisiä!

    VastaaPoista
  7. Herkun näköistä..mutta miksei kiertoilmauunia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En osaa sanoa :( Ohje on Dansukkerin sivustosta ja siellä lukee niin. En ole ajatellut :-)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...