18.1.2015

New York Cheese Cake, joulun tähteistä

Tässäkin kuussa ehtisin tarttua Leivontafoorumin haasteeseen. Tästä on tullut jo addiktio. En voi mitään, siellä pyörii niin mukava porukka, etten voi olla osallistumatta. 


Joka vuosi meidän perheessa ongelmana on ylijäänet piparit ja suklaat. Haasteen teema herätti ajatuksia, voiko niistä tehdä jotain kevyttä? Amerikan juustokakku on mielestäni kevyt herkku ja minä lähdin tekemään sitä. Lopputuloksesta en tiedä onko kevyt vai ei, enkä halua paljon pähkäillä sitä. Pääasia on, että tuntui kevyeltä, maistui hyvältä ja sain siihen upotettua ylijäänet piparit ja suklakonvehtit. Eikä tuntunut syyllistä oloa syömisen jälkeen, kun itse uskoin, että herkuttelin kevyesti.





New York CheeseCake, joulun tähteistä
(rengasvuoka koko 18 cm)

Pohja:

150 g piparkakkuja
80 g voisulaa
1 rkl fariinisokeria
Murskaa piparit ja sekoita fariinisokerin kanssa. Lisää voisula, sekoita ja painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Täyte:

400 g ricottajuustoa (itsetehty ricottajuusto on kevyempi kuin kaupasta ostettu ja minä tein sen itse )
2 dl fariinisokeria
1-2 rkl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
1 dl creme-fraichea
yhden luomuappelsiinin kuori, hienoksi raastettu

Vatkaa juusto ja sokeri. Lisää jauhot ja appelsiinikuori. Lisää munat yksitellen, hyvin vatkaen. Lisää creme fraiche viimeisenä ja vatkaa hyvin.
Kaada täyte vuokaan piparipohjan päälle ja paista uunissa 175 asteessa tunnin verran.
Tarjoa kakku appelsiinisuklaakastikkeen kanssa. Koristelle appelsiinin viipaleilla (minä kuivatin niitä uunissa jälkilämmöllä)

Kastike:
150 g appelsiininmakuisia suklaakonvehteja (esim. Fazerina)
1 dl kevytmaitoa

Kuumenna maito ja sulata suklaakonvehtit sinne. Valuta kakun päälle ja nauti kevyesti.

Ricottajuuston ohje löytyy tästä ja minä tein sein kevytmaidosta, täysmaidon sijaan. Kevytmaidosta tehty ricottajuusto sopii paremmin meidän perheen makuun.










EDIT 6.2.2015

Tulokset:

New York Cheese Cake, joulun tähteistä / Sokerivaltakunta = 15 pistettä / IV palkintosija

° juustokakku on aina hyvää, ja oli kevyttä tai ei. Kauniit valokuvat!
3 pistettä 
NY Cheese cake ei voi pettää ikinä! Nam!
3 pistettä
Hyvän ja runsaan näköinen juustokakku. Houkuttelevia nuo appelsiinisiivut siinä päällä.
5 pistettä
pisteitä 4 juutokakku maistuu aina
° Näyttää mehevän makoisalta. Kivasti käytetty hyväksi ylijäämäaineksia. Piparkakut pohjassa ovat varmasti bueno! Itse tehty ricottajuusto hyvä asia!
° houkuttelevan herkullinen kokonaisuus.

Paljon kiitoksia kaikille pisteen antaneille ja kommentoineille!

EDIT 26.2.2015



Eilen minulle saapui tammikuun haastepalkinto ihan kotiovelle.

Mahtava paketti! Sisältää vaikka mitä:

-leivinpaperia
-voipaperia
-folio
-tuorekelmua
-eväspusseja
-kokkausarkkeja, erikokoisia
-Saga kestokassin
-resepteja

Kiitos paljon SAGAlle!

12 kommenttia:

  1. Ihana versio NY juustokakusta,joka on niin hyvää:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli niin raikas ja ihana. Mietin pitäisikö tehdä samanlainen, vaikka limetin kanssa? !

      Poista
  2. näyttää ihan hirveen herkulliselta!

    VastaaPoista
  3. kaunis kakku!!! Kävin tutustumassa tuohon siun hera ohjeeseen, josko joskus uskaltaisin kokeilla... =) itse en juuri maitotuotteita käytä kuin kahvin seassa ja jugurttina =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ja leivonnassa tietenkin erilaisia tuotteita... mutta "raakana" maitotuotteita menee aika vähäsen...

      Poista
    2. Hera voisi olla oikea juttu sinulle ja judtosta voi leipoa vaikka mitään. Kokeile! Minä teen ihan koko ajan, eikä juustoa kasaantuu juuri koskaan :)

      Poista
    3. Kyllä, tulen varmasti testaamaan ohjetta jossain välissä =)

      Poista
  4. Kyllä kuulostaa niin ihanalta tämä kakku että tekisi heti mieli maistella tälläistä. ;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...