30.11.2014

Brookies



Brookies ovat olleet hittiä jo jonkun aikaa. Itse en oikein ihastunut, mutta päätin kokeilla. Löysin ohjeen Kinuskikissan sivustosta ja rupesin tekemään. Lopputulos oli mahtava, ja Brookeista tuli minun ja lapsien lemppareita. Ja sitä on tehty uudelleen ja uudelleen. Jopa kaksinkertaisena!!!!

Kinuskikissan ohjeella tehhyt Brookies ovat hyviä, mutta kokeilin itse lisätä brownies-pohjaan tummaa rommia. Tuli huomattavasti paremmat leivokset (makuasia). Toista kertaa lisäsin cookies-osaan rouhittuja saksanpähkinöitä....mmmmm.... eli mahdollisuuksia on loputtomiin. 

Tänne kuitenkin kopioin Sinin alkuperäisen ohjeen, mikä toimii mainiosti. Ja maustamisen jätän teille itsellenne päätettäviksi. Niin kuin jo sanoin, se on makuasia. Perusohjeellakin ne kelpaavat kelle tahansa!

Brownies-taikina:
160 g voita
100 g tummaa suklaata
2 ½ dl sokeria
¼ tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
2 ½ dl vehnäjauhoja

Cookie-taikina:
125 g voita tai margariinia
1 ¼ dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
75 g suklaarouhetta

Sulata voi kattilassa. Ota liedeltä ja lisää suklaapalat voisulaan. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Lisää yksitellen sokeri, suola, vaniljasokeri, munat ja jauhot.
Vuoraa reunallinen uunivuoka (n. 17 x 27 cm) leivinpaperilla. Kaada taikina vuoan pohjalle.
Valmista seuraavaksi cookie-taikina. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna. Lisää leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon jauhot muutamassa erässä ja lopuksi suklaarouhe.
Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.
Lisää päälle cookie-taikina pieninä nokareina. Taikina saa jäädä nokareiksi, sillä ne leviävät uunissa.
Jatka paistamista noin 13 minuuttia. Anna jäähtyä.
Siirrä jääkaappiin viilentymään. Leikkaa kylmänä annospaloiksi.

Vinkki: 10 minuutin esipaistoajalla pohja jää hyvin taikinaiseksi. Se on kuitenkin koko leivoksen paras juttu! Huomioi kuitenkin, että levy täytyy jähmettää jääkaapissa, jotta sen saan pehmeästä pohjasta huolimatta leikattua paloiksi. Palat saattavat olla hieman tahmaisia. Jos haluat aavistuksen kiinteämmän pohjan, jatka esipaistoaikaa 5 minuutilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...