Vanhanajan suklaakakku, lohturuokana?

18.10.2014





Puoli kuukautta olen jo miettinyt, mikä on minun lohturuokani. Nimittäin, lohturuoka on tämän kuukauden ruokahaasteen teemana Onko nälkä-blogissa. Ja siihen on kirjoitettava oma lohturuoan ohje. Vähänkö vaikeaa! Kerron myös miksi: 
Yleensä jos etsin lohdutusta ruoasta, otan suklaalevyn. Se toimii hyvin. Ja ainuut ohje, minkä voisin antaa on käärepaperin poisto.
Suolaisesta lohdutuksesta tuli heti mieleen perunamuusi. Tarvitseeko olla mitään muuta? Ei! Se riittää sellaisenaan! Pelkästään perunamuusi!
Mutta taas, kun lohdutusta kaipaa ruoasta, kuka oikein jaksaisi keittää perunat, kuoria ne, soseuttaa.... Silloin tehdään perunamuusia jauhepussista ja ohje löytyy pussin kyljestä ja jopa tarjoiluehdotus. En voi kilpailla! Minä sen kuitenkin syön suoraan kulhosta!
No eikö olekin sitten todella vaikeaa?
Mietin myös, että lohturuokaa varten en menisi kauppaan hakemaan jotain raaka-aineta, enkä varsinkaan johonkin erikois delikatess kauppaan. Lohturuoka tehdään niistä ainesta joita kaapista löytyy ja mitä saat tehtyä nopeasti ja mutkattomasti. Nyt ja heti. Mutta mitä?
Ja sitten tuli oikea tarve lohdutukseen ja ongelma ratkesi. Rexkekskakku! Tosin, Rexkeksejä ei enää saa kaupoista, mutta Mariekeksit toimii yhtä hyvin. Ja sitä aina kotoa löytyy. Ainakin meidän kaapista.
Hyvä puoli tässä on se, että tätä kakkua voi (ja kannattaa) syödä heti lämpimänä ja heti olo rupee olemaan paljon parempi. Jos jaksat syödä vain osan, koeta syödä siististi (oletan, että syöt suoraan vuoasta), sillä jäähtyneet tähteet voit leikata ja koristella ja nautiskella seuraavana päivänä, kun olo on parempi ja silmä vaativampi.
Tätä ihanaa kakkua voit toki tehdä muutenkin. Minä teen sen useasti lasten juhliin.

2 pkt Mariekeksiä
täyte:
1 l maitoa
7 rkl sokeria
2 dl maissitärkkelystä
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
50 g voita
Keitä kaikista aineksista suklaakiisseli, eli sekoita kaikki ainekset keskenään kattilassa ja kuumenna, koko ajan sekoittaen. Kun seos alkaa kiehua, alenna lämpötilaa ja keitä, että seos sakenee. Muista sekoittaa koko ajan, tai muuten pohja palaa pahasti. Et saa lohdutusta ja olosi vaan pahenee!
Laita irtopohjavuoan pohjalle kerros Marie keksejä ja kaada päälle ohut kerros suklaakiisseliä. Laitaa päälle seuraava kerros keksejä ja taas kaada päälle suklaakiisseliä. Toista niin kauan kuin kiisseliä ja keksiä riittää.
Odota varttitunti ja upota lusikka. Lohdutusta saat saman tien.


4 kommenttia

  1. Näyttää hauskalta sisältä! Voi kuvitella miten hyvin murea keksi ja pehmeä suklaa toimivat yhteen :) onnea kisaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mira. Kakku on, itseasiassa aika pehmeä. Kuuma kiiseli pehmenee keksejä ja se tuntuu ihanalta upottaa lusikka siihen. Nam?

      Poista
  2. Meillä Rex-kakku onkin erilainen. Sellainen kovahko rakeenteeltaan. Täytyy joskus tehdä blogiin asti sillä ohjeella, millä isäni on kakkua tehnyt pikkupojasta lähtien.:) Ja testaan joku kerta myös tämän version. Kuulostaa hyvältä näinkin.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä onkin samettisen pehmeää, mutta voin kuvitella, että toinenkin versio maistuis varmaan mullekin :)
      Toivottavasti saamme sinunkin ohje
      pian. Onko täytenä joku suklaavoikreemi?

      Poista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.