12.10.2014

Ensimmäinen lohivoileipäkakku ikinä!





Voileipäkakut eivät kuulu bosnialaisten ruokiin. Minä ihastuin näihin ja halusin tehdä itse. Kaverilta sain niin selkeän ohjeen millä onnistuisi kuka tahansa. Tässä se on:

12 viipaletta tummaa paahtoleipää
8 viipaletta vaaleaa paahtoleipää

Poista kuoret leivästä.

3 dl kasvislientä

täyte 1:
350 g lämminsavulohta
200 g ranskan kermaa
½ punaista paprikaa silputtuna
ripaus sitruunapippuria

Laita aineet kulhoon ja soseuta tahnaksi.

täyte 2:
200 g ruohosipulituorejuustoa
200 g ranskan kermaa
tilliä silputtuna
ripaus sitruunapippuria

Laita aineet kulhoon ja sekoita keskenään.

pinnalle:
200 g katkaraputuorejuustoa
120 g smetanaa

Sekoita keskenään.

koristeeksi:
graavilohta, sitruunaa, tillia, kasviksia

Kastele voipaperi ja purista kuivaksi. Aloita kakun tekeminen paperin keskeltä. asettele peräkkäin neljä tummaa leipää, kostuta kasvisliemellä pullasudin avulla ja laita puolet täytestä 1. Paina päälle neljä vaaleata leipää, kostuta ja peitä täytteellä 2 (puolet sitä).
Tee samoin tumma ja vaalea kerros. Päälimäiseksi tumma kerros ilman kuorrutusta.
Kääri kakku tiukaksi paketiksi leivinpaperin ja tuorekelmun avulla. Kakku saa olla kylmässä kevyen painon alla yön yli.
Kuorruta kakku katkaraputuorejuustosmetana seoksell aja koristele.







10 kommenttia:

  1. Kaunis kakku.

    VastaaPoista
  2. Kauniit lohiruusut ja koko kakku.

    VastaaPoista
  3. Täälläkään ei tuollaisia näy,paitsi silloin joskus harvoin kun olen sellaisia tehnyt.Hienon näköinen ja varmaankin tosi herkullinen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno se oli. Tätä tule tehtyä uudestaan.

      Poista
  4. Tätä kyllä syö jo pelkillä silmillään, vaikkei nälkäkään olisi.
    Makoisalta vaikuttaa, jatka vain samaan malliin !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos nami-hiiri. Sinähän osaat kannustaa ja antaa potkua tekemään!♡

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...