Persikkaricottajuustokakku

9.9.2014
Kotimaassani kasvavat maailman maukkaimmat persikat! Ja niistä parhaat juuri meidän pihalla! Niinpä tietenkin!
Vielä muistan kun kävimme Bosniassa vuonna 2009, kahden vuoden tauon jälkeen, ja heti saavuttuamme sinne, anoppi sanoi: "Menkää takapihalle! Olen säästänyt teille jotain. "
Ja siellä oli nämä:


Ai mikä yllätys se oli! Olemme istuttaneet sen persikkapuun vuona 2006 ja sen jälkeen, mammalomien takia, emme käyneet kotimaassa kahteen vuoteen. Vauvan kasvatuksen kiireessä, emme enää muistaneetkaan koko hedelmätarhaa ja anoppi oli hiljaa, kun halusi yllättää meidät. Kyllä onnistui!
Tänä vuonna, heti kun saavuimme kotiin, kävin korjaamassa satoa ja leivoin tämän ihanan juustokakkupiirakka yhdistelmän:

Pohja
(ohje lainattu Valiolta ja tehty joskus tässäkin):
250g voita
250g (= n. 4dl) vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
100g vettä
Sekoita voi, vehnäjauhot ja leivinjauhe murumaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon kylmä vesi (niin kylmä kuin hanasta tulee).   Sekoita taikinaksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.
Kauli taikina ja laita se vuoan pohjalle ja reunoille. Minä käytin anoppilta lainattua 22 cm irtopohjavuokaa. Pistele haarukalla ja laita jääkaappiin odottamaan, sen aikaa kun teet täytteen. 
Täyte :
1/2 kg persikkaa (pilkottua)
1/2 kg ricottajuustoa tai itsetehtyä tuorejuustoa
4 kananmunaa
100 g ruokosokeria
Vatkaa juusto ja sokeri sileäksi ja lisää kananmunat yksi kerrallaan,  koko ajan vatkaen. Laita persikan palat pohjalle ja kaada päälle juustoseokseen. Paista uunissa 200 asteessa noin tunti. 
Kakku voi saada hieman ruskean kuoren, mutta se kuuluu asiaan.





10 kommenttia

  1. Ihana juustokakku!:) Olisi niin hienoa saada persikkapuu omalle pihalle, mutta harmi, kun se ei menesty täällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin tuntuu, Katja, että sinun puutarhassa olisi persikkakin menestynyt :-)
      Olen kuitenkin varma siitä, ettei mene paljon aikaa kun viisat onnistuu jalostamaan semmonen persikka, mikä menesty täälläkin.
      Tai sitten luonto huolehti itse. Nykyään kesät ja talvet ovat toisenlaisia....

      Poista
  2. Moikka. Tuleeko tuolla ohjeella pohjasta kova, vai onko siinä havaittavissa myös pehmeyttä mukana? Voitahan siinä kyllä on ihan reilusti mukana, se kai ainakin jonkin verran mehevöittää pohjaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reunat jäävät rapeita, mutta pohjalla kyllä pehmeyttä löytyy. Pohja imee kosteutta mehevästä persikkasta. Mmmmmm. Ihanaaa!

      Poista
  3. Ihanan näköinen kakku:) Persikkaa ei enään tähän aikaan vuodesta täältä saa;se on alkukesän herkkua täällä,mutta ensi kesänä sitten....Onni on oma persikkapuu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Persikka on ainoa hedelmä meidän puutarhassa, mikä on kypsää kun tulemme kotiin. Makea kirsikkaan ajalle olemme myöhässä ja useasti ei ehdi edes happamia kirsikoita maistamaan. Jos loma mene pikkasen elokuun puolelle, saata maista luumuja. Jos kukaan muu, niin sinä tiedät miten ihanat ovat hedelmät suora puusta poimittu. Jos kesäloma kestäisi toukokuusta lokakuuhun! :-)

      Poista
  4. Voi kuinka herkullisen näköinen juustokakku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos M! Jospa voisin tarjoaa sinulle palanen ;)

      Poista
  5. voiko ruokosokerin korvata esim. kidesokerilla?

    VastaaPoista
  6. Tottakai! Silloin vaan vähentää määrä pikkasen. Minä laitaisin 80 g.

    VastaaPoista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.