22.9.2014

Orapihlajan mehu



Löysin tutunnäköisen marjan: Crataegus oxyacantha (bosniaksi crveni glog). Suomeksi, googlemaalla selvisi joku orapihlajan laji. 

Tein mehua, niin kuin meidän äidit ja mummot aikoinaan. Hyvää tuli!

Marjat ovat kuivia ja mehumaijasta sain 2 l mehua kerralla. Neljälle litralle lisäsin 1 kg sokeria.

Meillä Crategus oxycantan mehua uskotaan sydänystävälliseksi ja alentamaan verenpainetta.
Tänä vuonna testataan!




8 kommenttia:

  1. Vau, eipä ole tullut itelle mieleen, täytyypä heti tarkistaa saako marjoja jostain mummulan puskasta :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No varmasti saat. Ne ovat juuri nyt parhaimmillaan. Ja mehu on ihanaa.

      Poista
  2. Piti ihan googlettaa kun en ollut ihan varma mikä tuo orapihlaja on .Varmaankin hyvää mehua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No vihdoinkin löytyy jotain sinullekin uutta ;)
      Minun on googlettava melkein joka kertaa kun luen sinun postauksia :D

      Poista
  3. Tänään keräsin ruusunmarjoja ja marja-aronian marjoja ja silmäilin orapihlajan mollukoita. Ei ole koskaan niistä tullut tehtyä mitään, joten täytyy varmaan kokeilla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä pitäisi. Mehu on ihanaa ja myös terveellistä. Luonto on täynnä aarteita :)

      Poista
  4. Luin äsken juttusi hernekeitosta ja siitä kuinka Bosniassa ei syödä raakoja herneitä. No, tämä juttu on sitten toisinpäin. Ei olisi tullut mieleenkään käyttää orapihlajan marjoja, eihän niitä täällä käytetä. Nyt ei ole kyseisiä marjoja helposti saatavilla, mutta mikäli tilanne muuttuu, lupaan muistaa kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno! Tule sitten kertomaan kokemuksia.
      Minä opettelin syömään raakoja herneitä, mutta en ole hulluna niihin :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...