25.8.2014

Mustikkapiirakka ja red velvet

Viime viikolla meinasin tehdä Red velvet cake. Kakkupohja oli ihan ok, mutta kun aloin vatkata itsetehtyä tuore cottage-juustoa ja voita, seos juoksuttui. Lisäsin tomusokeria, vatkasin lisää ja laitoin jääkaappiin hetkeksi. Ei auttanut. Oli edelleen löysä.
Vieraita oli tulossa pian. Apua!
Ajatusmaailmaani meni piirakkaan. Sitä voi nauttia lämpimänä. Päätin tehdä peltillisen mustikkapiirakkaa.
Red velvet kakkupohjan laitoin pakastimeen johonkin parempaan päivään.
Meille ei jäänyt kuin todella maukas piirakka kahvipöytään  ja red velvet valokuvan taustalle.


Pohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl öljyä
2 dl turkkilaista jogurttia
4 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää öljy ja jogurtti. Sekoita. Lisää jauhot ja sekoita vain sen verran, että seos tulee tasaiseksi.
Levitä seos uunipellille ja ripottele päälle
1 l mustikkaa

Paista uunissa 200 astessa 15 minuuttia ja kaada päälle juustoseos:
500 g tuorejuustoa
200 g voita
1 rkl vaniljasokeria
200 g tomusokeria
4 kananmunaa
Vatkaa tuorejuusto ja voi. Lisää tomu- ja vaniljasokeri,  koko ajan vatkaen. Lisää kananmunat yksi kerrallaan. 
Kaada seosta piirakan päälle ja paista viela 15 minuuttia.



6 kommenttia:

  1. Nami,näyttää hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli niin hyvää, ettei yhtään harmittaa toi red velvetin epäonnistuminen!

      Poista
  2. Voi nami! Vaikuttaapa herkulliselta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se oli. Iso peltillinen tuli syötyä saman tien, vaikka oli vain 4 aikuista ja 4 lasta ;)
      Ja oli muutakin syötävä!

      Poista
  3. Todella kauniita nuo piirakan palat, mustikasta tulee ihana väri :) Varmasti oli myös hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli todella hyvää. Pitäisi kokeilla muilla marjoilla myös!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...