14.6.2014

Kirjan arvostelu: Reseptien aarteet


Taas kerran Gummerus lähetti arvosteltavaksi ihanan reseptikirjan Reseptien aarteet . Minulle, ulkomaalaiselle, joka on viettänyt puolet elämästään Suomessa tämä oli varsin mielenkiintoinen kirja selailtavaksi. Kirja toi sekä vanhat perinnereseptit, että Suomen ruokakulttuurihistorian. Kirja toi myös vastauksia moniin kysymyksiin, jotka ovat "vaivanneet" minua vuosikausia. Ihan mahtava ruokakirja! Olisi täydellinen lahja Berlusconille.

Reseptistä helmenä hohtaa Vesivoi, joka ilmeisesti on kehitetty joskus laman aikana ja tarkoitus oli jatkaa sitä. Minulle se oli aivan uusi käyttötapa voille. Nykyisin, kun yritetään keventää ruokavaliota mahdollisimman paljon, tämä ohje sopii täydellisesti:

Vesivoi

250 g voita
2½ dl ruokaöljyä
5 dl kädenlämpöistä vettä
suolaa maun mukaan

Anna voin lämmetä huoneenlämpöiseksi. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimella. Mausta suolalla makusi mukaan. Säilytä kannellisessa astiasa viileässä paikassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...