Pikkuisen erilainen äitienpäivä (sisältä tanssinäytöstää)

11.5.2014


Äitienpäivä tuli oikein kiireisen viikon päätteeksi. Minulla oli pitkä työviikko, maanantaista lähtien kaksi aamu-, kaksi ilta- ja kaksi yövuoroa. Sunnuntaina aamukuudelta vihdoinkin pääsin vapaalle.
Pitkän työviikon lisäksi  tällä viikolla oli myös tyttöjen kevättanssinäytös konsertti- ja kongressitalossa Mikaelissa. Esitys oli La Carmencitan kahdeksas perinteinen kevätnäytös. Molemmat tyttöni osallistuivat näytökseen, johon kuului rankan viikon aikana kuskaaminen kenraaliharjoituksiin ja päätteeksi lauantai-iltanäytökseen.
Lauantai-tanssinäytös oli kuitenkin sen kaiken vaivan arvoinen ja oli muuten paras äitienpäivälahja ikinä.


"Tanssikoulun oppilaiden näytös "Tanssiva kalenteri" Esityksessä tanssitaan vuosikalenterin läpi tietoisesti ajan kulun lineaarisuudesta ja sen tuomista perinteistä, suunnitelmista ja toivoista."

ON THE BACKSTAGE:



AFTER THE SHOW:




SISTERS:


WITH SAMIR & CECILE:



HALLOWEEN (DANCE FOREVER-ryhmä):



Äitienpäivänä en halunnut mitään muuta kuin nukkua, mutta tiesin etteivät lapset malta odottaa tulla sänkyyn äidin viereen halaamaan ja onnittelemaan. Puolen päivän aikana kaikki tulivatkin sänkyyn halaamaan, myös mieheni joka tuumasi, etten ole hänen äitinsä. Kahvin jälkeen söimme kevyttä lounasta (paistettua kalaa, polentaa ja bechamel-kastiketta). Sen jälkeen siivosimme porukalla, mikä ei oikein kuulu äitienpäivän kuviin, mutta seki oli sitä ihanaa yhdessäoloa, jota olen kaivannut koko viikon ajan. Ja kun lapsillakin oli myös rankka viikko, äiti halusi heidät palkita ja leipoi heille mutakakkua Annan ohjeella:

Mutakakku (24-25 cm irtopohjavuoka tai paistovuoka)

2 kananmunaa
2 dl sokeria
4 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta (Van Houten)
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
155g margariinia
Sulata margariini ja anna sen jäähtyä hetken.
Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella vaahdoksi.
Lisää sekaan kaakao, jauhot ja leivinjauhe ja sekoita vatkaimella hyvin sekaisin.
Lisää lopussa sula margariini joukoon ja sekoita vielä hyvin vatkaimella sekaisin.
Kaada mutakakkuseos vuokaan.
Paista mutakakkua 175 asteisessa uunissa 13-20 minuuttia niin, että kakku jää tahmeaksi sisältä. Uuneissa on paljon eroja joten tarkkaile kakkua 10 minuutin jälkeen. Meidän kiertoilmauunissa kakku valmistui 15 minuutissa.
Kermavaahdon puutteessa söimme sitä tuoreiden mansikoiden ja sokeroidun mascarponen kanssa. Maistui kyllä.



2 kommenttia

  1. suloiset pikku ballerinat! Ja mutakakku on hyvää:)

    VastaaPoista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.