Nokkosrulla

2.5.2014


Ensimmäiset nokkoset kerrätty! Nyt vasta tuntuu keväältä.



... nokkonen on kaikista luonnonvaraisista kasveistamme ruokakasvina tärkein, koska se kasvaa kaikkialla, se on hyvänmakuinen, helppokäyttöinen, siihen ei kyllästy, siinä ei ole sivumakuja, sen ensimmäinen sato on kerättävissä varhain keväällä, jolloin tuoreravinnon sato on niukin ja sen ravintoarvo on suuri. Nokkonen on kaikista vihanneskasveista ravintopitoisin ja terveellisin. Nokkonen on kaloriarvoltaan samanarvoinen kuin peruna, kaksi kertaa ravitsevampi kuin porkkana ja lähes kolme kertaa viljeltyä pinaattia parempi. Siinä on 15 % hiilihydraatteja, 5,5 % valkuaisaineita, 0,6 % rasvaa ja 2,3 % kivennäissuoloja (Fe, K, Ca, Mg jne.)...
(lähde: Wikipedia)



                                                                                                             
5 munaa                                          
5 dl maitoa
1/4 dl perunajauhoja
3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl yrttisuolaa tai Vegetaa
1 valkosipulin kynsi
mustapippuria myllystä

Täyte:
n. 2 l nokkosia (nuoria versoja)
2 sipulia
2 rkl öljyä
1/2 tl suolaa

Päälle:
150 g juustoraastetta
                                                                                 

Riko munat kulhoon. Vatkaa joukkoon maito. Lisää jauhot siivilän läpi. Lisää puristettu valkosipulin kynsi ja mausteet. Anna turvota vähän aikaa.

Pese nokkoset ja esikeitä n. 5 minuuttia. Valuta vesi pois ja hienonna nokkoset. Hienonna sipulit ja paista pehmeäksi öljyisessä pannussa. Lisää nokkoset ja paista vielä vähän. Mausta suolalla.
                                                                                                               
Kaada munaseos leivinpaperilla vuoratulle,      
reunalliselle uunipellille. Ripottele päälle nokkos-sipuliseos ja juustoraaste. Paista uunissa 200 asteessa noin 35 minuuttia. Kääri rullaksi ja nauti lämpimänä.




10 kommenttia

  1. Tämä näyttää kyllä ihanan terveelliseltä :) Linkitin sut blogiini, toivottavasti on ok.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai :-). Kiitos. Minunkin on päivitettävä blogien lista kun pääsen tietokonelle.

      Poista
  2. Kuullostaa ja näyttää ihanalta. Ehkäpä minäkin uskaltaudun kokeilemaan nokkosista jotain, eli tätä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile Anna ihan rohkeasti. Nokkoset ovat maukkaita ja jos vähän pistele sormia pesun aikana, muista että se on myös terveellistä ;-). Meilläpäin reumasta sairastuneet istuvat kesällä pihalla nokkosen kimppuun kädessä lyömäässä kipu kohtia :-).

      Poista
  3. Onpa herkullisen näköinen, kiitos ihanasta reseptistä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä, Peggy :-). Parasta on, että lapsetkin tykkäävät. Kokeile!

      Poista
  4. Ihanat rullat! Olen joskus tehnyt vähän samanlaista pinaatilla.Meillä oli tosi huono nokkosvuosi,koska talvella tuli liian vähän sateita:(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on varmasti yhtä hyvä myös pinaatilla. Kuulostaa oikein uskomattomalta, että jossain maailmassa ei olisi nokkosia joka paikassa :-D. Kesällä kun tulet Suomeen, niitä kyllä löytyy :-D

      Poista
    2. Ihana resepti. Minulla onkin sopivasti jääkaapissa sulamassa nokkosta, jonka pakastin kesällä ja laitan sekaan vähän omasta pihasta kerättyä persiljaa, ja ruohosipulia. Kesää odotellessa... Blogistasi muuten, ihania reseptejä, ja muutenkin kieliasioista olet turhaan huolissasi. Virheitä on, mutta pieniä - hyvä -> hyvää, joissain maailmassa -> joissain maissa. Pilkkusäännöistä en sano mitään, koska ne on itsellekin vaikeita vaikka olen kouluni käynyt Suomessa ja äiti on syntyjään suomalainen.

      Poista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.