5.5.2014

Mutakakku ganache-kuorrutteella (gluteeniton)

Äidin nuoremman prinsessan toive oli suklaakakku ja paljon suklaata päällä. Toinen kakuista prinsessan juhlissa oli sitten juuri sellainen millaista hän toivoi! Tässä ohje:


Mutakakku:
200 g voita
200 g tummaa suklaata (vähintään 50%)
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 1/2 dl maissitärkkelystä (Maizena)
1 dl perunajauhoja

Sulata rasva kattilassa ja lisää paloiteltu suklaa. Anna jäähtyä.
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon maissitärkkelys ja perunajauhot. Sekoita joukkoon voi-suklaaseos.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
Paista uunissa 200 asteessa n. 25 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä keskeltä kosteaksi.

Ganache-kuorrute:
2 dl kuohukermaa
200 g tummaa suklaata (vähintään 50%)

Sulata kerma kattilassa ja lisää paloiteltu suklaa. Anna jäähtyä. Levitä (tai pursota kauniisti) kakun päälle.





10 kommenttia:

  1. Ihana kakku,kyllä prinsessa varmaan oli tosi iloinen tuosta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä, mutta ei niin paljon kuin mitä minä odotin. Minun lapset ovat ilmeisesti tottuneet :-)

      Poista
  2. Mutakakku on tosi ihanaa, ja tuollaisella kuorrutteella varmasti aivan taivaallista.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet oikeassa Katja. Tämä yhdistelmä onkin taivaallista :-)

      Poista
  3. Ihana prinsessa ja prinsessan kakku :)

    VastaaPoista
  4. Kauniita ja herkullisia. Prinsessa on ihana herkkujen äärellä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :-) Nuo lapset ovat minun koko maailma.

      Poista
  5. Voi että kuinka kauniit leivonnaiset ja prinsessa!

    http://suklaapupunsokerimaa.blogspot.fi

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...