16.3.2014

Proteiinileipä / Dukan-leipä / Karppileipä



Vaikein ajatus kun ajattelin dieettiä on leivän välttäminen. En voi kuvitella elämää ilman leipää. Onneksi sain ohjeen tähän leipään ja tuntuu, että sen kanssa kaikki onnistuu.  Leivän ohje on kehitetty Dukanin määräyksien mukaan ja sen määrä riittää kahdeksaksi päiväksi (tasaisesti jaettuna).
Sopii hyvin myös muille proteiinipitoisille dieeteille. Ja se on yllättävän hyvän makuinen, oikein herkullinen.

Sekoita kulhossa:
1 prk 3% Philadelphia-juustoa
12 rkl lämmintä vettä
1 pussi kuivaa hiivaa

Sekoita toisessa kulhossa:
16 rkl kauralesettä
8 rkl vehnälesettä
16 rkl rasvatonta maitojauhetta
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja lisää joukkoon: 
2 rkl rasvatonta jogurttia
3 kananmunaa
2 valkuaista

Sekoita hyvin ja kaada leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan (minulla on 35 cm pitkä). Voit myös paistaa tätä leipää kuivakakkuvuoassa (silikonivuoka on hyvä ratkaisu).
Paista esilämmitetyssä uunissa 220 asteessa 15 minuuttia ja laske lämpötilaa 175 ja paista vielä 25 minuuttia.



5 kommenttia:

  1. Näyttä tosi hyvältä ja kuulostaa mielenkiintoiselta eli testiin menee :) eikö taikinaa tarvi ollenkaan kohottaa vaikka taikinassa on hiivaa?
    Terv. Ellu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tarvitse. Kohoa se tarpeeksi.

      Poista
  2. Pistetään kokeiluun.. :) pitääpä selata blogiasi ihan ajan kanssa!:)

    VastaaPoista
  3. Resepti otettu talteen :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...