11.3.2014

Devil's cake made by me






Helmikuun Leivontafoorumin haasteen teema oli kakku ja täyte. Haasteeseen pystyi osallistua pelkästään kakun palan kuvalla. Koristetta ei saanut nähdä kuvassa. Maun pitäisi tehdä vaikutuksen. Onneksi on kakkuja joita ei kannata koristella. Ne hohtavat kuin timantit ihan sellaisenaan. Devil's cake on yksi niistä!


Tässä minun versioni paholaisenkakusta. Minusta se oli niin sopiva tähän haasteeseen, kun yleensä paholainen ei anna itseään koristeltavaksi vaan se on syötävä heti kun saat sen koottua. Ja sitä vaan syöt ja syöt ja syöt.... paholainen ei anna rauhaa :D



Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
1½ dl kaakaojauhetta
1/4 tl suolaa
100 g tummaa suklaata (rouhittuna)
2 kananmunaa
200 g creme fraichea
1 dl öljyä
1 tl valkoviinietikkaa
2 dl kiehuvaa vettä

½ dl omenamehua

Sekoita suklaa ja kuivat aineet kulhossa. Lisää kananmunat, creme fraiche, öljy ja etikka. Sekoita hyvin. Lisää kuuma vesi ja sekoita. Kaada taikina voideltuun vuokaan (halkaisija 24 cm).
Paista uunissa 175 asteessa noin tunnin verran. Anna kakun jäähtyä foliolla peitettynä vuoassa noin puoli tuntia. Näin kosteus pysyy kakussa. Poista vuoka ja jäähdytä ritilällä kokonaan, koko ajan peitettynä foliolla. Halkaise pohja. Kostuta pohjat omenamehulla.

Suklaakreemi:
200 g smetanaa
50 g pehmeää voita
125 g tummaa suklaata (sulatettuna)
1 rkl tomusokeria

Vatkaa smetana, voi ja tomusokeri. Aluksi seos on löysä, mutta älä hätäile. Se sakenee pikku hiljaa. Lisää suklaasula ja vatkaa vaahdoksi.
Levitä puolet kreemistä väliin ja toinen puoli kakun päälle. Koristele, jos maltat... Minä en!






6 kommenttia:

  1. Herkullinen kakku. Tuo kreemi vaikuttaa kivalta, kun siinä on smetanaakin.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli tosi hyvä kakku. Nyt kun olen dieetillä voin vain nuoleskella kuvia ja muistella makua :-D

      Poista
  2. Tuo etikka vähän epäilyttää pohjassa ?!
    mutta kokeilun arvoinen ! kiitos

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etikka toimii kohotusainena ja siitä on niin vähän. Rohkeasti vaan.

      Poista
  3. Mahtavan herkullisen näköinen kakku, napaan reseptin testattavaksi, kiitos! Tulehan vastavierailulle joskus! Minäkin pidän leipomisesta,mutta en yllä kyllä sinun tasollesi.

    Blogisi on hurmaava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Teija <3. Tervetuloa lukijaksi. Hienoa kun saadaan näin ihanaa palautetta. Ne antavat voimaia ja jaksamista jatkoon. Ihana blogi sinullakin. Kiva kun sitä tällä tavalla löysin.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...