Cheesecake vain minulle /Dukan dieetille sopiva

26.3.2014


Elämä ilman herkkuja on tylsää, sanoi Peggy viime viikolla. Olen samaa mieltä. Ja olen niin paljon kaivannut herkkuja dieetin aikana, että yöllä unessa olen  vaan syönyt ja syönyt..... Sitten tuli herätys ja kaikki herkut hävisivät. Vaaka näyttää jo viisi kiloa vähemään (onneksi) ja se antaa voimia jatkaa. Silti nuo herkut vaivaavat minua ja aloin Googlettaa Dukanin listan sallittuja kasviksia kaiken maailman kielellä.  Jostain listalta hyppäsi esille raparperi. Bingo. ! Juustokakku oli hetkessä syntynyt päässäni. Ja nyt se on siellä, minun jääkaapissa, kahvipöydällä, evätrasiassa, blogissani.... se nyt valtaa minun maailmani.
Kokeilkaa tekin. Se ei lihota! Ja maistuu.....

Ohje sopii 18 senttiseen rengasvuokaan.

"Keksipohja":

4 rkl kauralesetta
2 rkl vehnälesettä
1-2 rkl makeutusjauhetta
1 rkl Philadelphia juustoa (3%)

Sekoita tasaiseksi ja levitä pohjalle.  Se oli koko kakun haastavin homma, mutta sain sen tehtyä.

Juustohyydyke:

2 prk Philadelphia justoa (3%)
1 vaniljatangon siemenet
3 rkl makeutusjauhetta
2 dl kuumaa rasvatonta maitoa
4 liivatelehteä

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa tuorejuusto ja kuuma maito makeutusjauheen ja vaniljatangon siemenien kanssa.  Säästä vähän maitoa liivatteen sulamista varten.  Purista pois vesi liivatelehdistä ja sulata ne maitoon.   Lisää seokseen ohuena nauhana täytteeseen ja kaada pohjan päälle.  Laita jääkaappiin.  Kun kakku on  hyytynyt, tee 

kuorrute:

Laita 3 liivatelehteä kylmään veteen likoamaan.
Paloittele n. 100 g raparperia kattilaan, lisää 2 rkl makeutusjauhetta ja 2 dl vettä. Keitä 10 minuuttia. Purista pois vesi liivatelehdistä ja sulata ne raparperikeittoon. Kaada juustoseoksen päälle.  Anna hyytyä jääkaapissa vaikka yön yli.  Maistuu aamulla makean unen jälkeen.....




6 kommenttia

  1. Ihana sallittu herkku ja niin nätti:)

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Se herkku auta jatkamaan ;-)

    VastaaPoista
  3. Elämä ja herkut <3 ;)
    Upea väri kakussa ja koko kuva, olet sinä taitava! Tuli niin kesäinen olo itselle, kiitos!

    VastaaPoista
  4. Raparperipäällinen on minulle ihan uusi, hieno juttu! Pidän kovasti raparperikiisselsitä, joten miksen tästäkin. Mulle menis kyllä ihan sokerilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin normaalisti kaikki menee ihan sokerilla ja täysrasvaisilla maitotuotteilla, mutta nyt meni yli laidan, siksi vähän aikaa menen kevyellä linjalla.

      Poista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.